Ciorba de ardei umpluți este cu adevărat o bunătate, în ciuda faptului că nu se prepară atât de greu pe cât se crede. Este un preparat de vară, atunci când piețele abundă în felurite tipuri de ardei. Prin urmare, pentru această rețetă fie folosiți 20-25 de ardei micuți, fie 10-11 […] vezi rețeta »
Ciorbă cu afumătură
Ciorba cu afumătură își face loc în dietele noastre pe măsură ce zilele reci se instalează, iar noi râvnim la ceva fierbinte, gustos și sățios. Ciorba cu afumătură conține totuși și numeroase vitamine, mai ales dacă avem grijă să o pregătim din legume variate și verdeață multă. Deseori, ciorba cu […] vezi rețeta »
Ciorbă ardelenească
Ciorba ardelenească, nu doar că încântă prin savoarea sa deosebită, dar este și foarte îndestulătoare. Pe lângă carne, legume și verdeață, ciorba ardelenească mai necesită și un pumn zdravăn de orez și smântână grasă. Ciorba ardelenească cu pui este pe placul tuturor, inclusiv a copiilor ceva mai mofturoși. Prin urmare, […] vezi rețeta »
Ciorbă a la grec
Ciorba a la grec este un preparat sățios și binevenit în zilele reci de toamnă și de iarnă, atunci când organismul slăbit cere tot mai multe substanțe nutritive și chiar grăsimi. Se poate face doar din legume, cu carne de pui sau cu orice alt tip de carne. Nelipsite din […] vezi rețeta »
Ciorbă de perișoare
Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gătite ciorbe de către români. De altfel, ciorba în general este un preparat nelipsit de pe mesele poporului nostru. Cu toate acestea, cu toate că am fi înclinați să credem că ciorba de perișoare este o ciorbă get beget românească, am fi […] vezi rețeta »
Ciorbă rădăuțeană
Ciorba rădăuțeană este alternativa ciorbei de burtă, atât de controversată, iubită de foarte mulți și detestată de tot atâția. Astfel, pentru că ciorba albă, bogată în smântână este o bunătate, dar burta e și nu prea, a luat naștere și varianta mai ușoară, cu pui, altfel spus, ciorba rădăuțeană. De […] vezi rețeta »
Ciorbă de fasole
Ciorba de fasole boabe este una dintre preferatele mele, îmi aduce aminte de bunici, de copilărie, de momentul în care alegem fasolea, bob cu bob. Era din producția proprie și îmi amintesc că de câteva ori am asistat și la bătutul ei. Era o mare plăcere să o aleg, pentru că […] vezi rețeta »
Ciorbă de fasole verde
Ciorbă de fasole verde, o rapsodie a verii, o delicatesă simplă, ușoară, gustoasă. Ciorba de fasole verde este o bogăție, o porție de vitamine sănătoasă, excelentă rece sau fierbinte, cu ardei iute sau ceapă de apă ori ceapă verde. Ciorba de fasole verde se poate face în orice perioadă din […] vezi rețeta »
Ciorbă de lobodă
Ciorba de lobodă este o ciorbă de primăvară minunată, bogată în culoare, gustoasă ce se poate servi cu succes și rece, ca și cea de fasole verde de altfel. Pentru că îmi place gustul său, pentru că se prepară foarte, foarte repede, îmi place să pregătesc această ciorbă de lobodă […] vezi rețeta »
Ciorbă de pui
Ciorba de pui este una dintre cele mai comune ciorbe și mai accesibile, totodată. Pentru un gust și mai bun, pe lângă părțile mai bogate în carne, se pot folosi și tacâmuri, de genul gât, capul de pui, picioarele și spatele păsării, pe care ulterior le poți scoate din zeamă. […] vezi rețeta »