Bors de sfecla

Borș de sfeclă

Borșul de sfeclă/sfeclă roșie este leacul potrivit atunci când ne simțim obosiți, lipsiți de forță și de energie. Este plin de nutrienți, de arome și de culoare, și nici nu se prepară cu dificultate. Este și o mâncare dietetică care se poate servi la cină. Întâi de toate ne vom […] vezi rețeta »

Bors de pui

Borș de pui

Borșul de pui își face loc pe mesele noastre săptămână de săptămână, iar din regimul copiilor chiar nu este recomandat să lipsească. Este o mâncare îndestulătoare, plină de savoare, legume, verdeață și bucăți de carne moale de pui. Vom folosi un pui fără piept sau orice alte bucăți de carne […] vezi rețeta »

Bors de perisoare

Borș de perișoare

Borșul de perișoare este un preparat tradițional, îndestulător și plin cu legume și verdeață care evidențiază perfect savoarea perișoarelor. Se gătește mai ales în zilele reci ale anului, atunci când dorim o mâncare caldă, hrănitoare, dar nu foarte grea. Vom curăța, spăla și tăia în cuburi potrivite legume cât mai […] vezi rețeta »

Bors de legume

Borș de legume

Borșul de legume nu ar trebui să lipsească din dieta noastră alimentară, și asta pentru că ne permite să îl pregătim cu cât mai multe legume și verdeață pe care nu le-am consuma altfel, este ușor, sănătos și se prepară rapid. Iar în zilele de post sau în perioadele reci […] vezi rețeta »

Bors de cartofi

Borș de cartofi

Borșul de cartofi este o mâncare ieftină, spornică și care se pregătește și foarte rapid. Este perfect pentru o cină la care nu se dorește carne, ci doar ceva cald, acru și hrănitor. Vom folosi cât mai multe legume pe care le punem la fiert 20 de minute într-o oală […] vezi rețeta »

Bors-de-fasole

Borș de fasole

Borșul de fasole, cu afumătură sau nu, este una din ciorbele mele preferate. De fapt, cam tot ce înseamnă ciorbă, borș, supă sau supă cremă îmi place, la felul principal am mai mult de cârcotit. Cu toate acestea, borșul de fasole acrit după cum îi spune și numele cu borș […] vezi rețeta »

Bors-de-peste-lipovenesc

Borș de pește

Borșul de peste autentic reprezintă una dintre specialitățile pe care doar Delta ți le poate oferi. Astfel, nu ai cum să ajungi în Deltă fără să guști celebrul borș de pește pe care majoritatea locuitorilor din această zonă îl pregătesc cu apă din Dunăre, la un foc de lemne în […] vezi rețeta »

Bors-cu-carne-de-porc

Borș cu carne de porc

Borșul cu carne de porc îmi aduce aminte de sărbătoare și mai cu seamă de Crăciun. În această perioadă ai mei tăiau porcul, cum se practică de altfel, și primul fel de mâncare pe care-l făceau după mușchiul de porc prăjit în tuci era borșul cu carne de porc. Cu […] vezi rețeta »

Bors-de-ciuperci

Borș de ciuperci

Borș de ciuperci – cât de des ai auzit de acest preparat? Borșul de ciuperci este una dintre cele mai ușoare feluri de mâncare ce pot fi gătite într-un timp extrem de scurt datorită numărului redus de ingrediente. Înainte de a trece la modul de preparate trebuie să vă împărtășesc […] vezi rețeta »

Bors-de-dovlecel

Borș de dovlecei

Borșul de dovlecei este un preparat extrem de simplu de realizat, complexitatea sa redusă permițându-vă să pregătiți acest borș de dovlecei oricând, chiar și într-o zi dintr-o săptămână aglomerată. În plus, faptul că este una dintre legumele pe care o puteți găsi în supermarketuri în orice perioadă din an, borșul […] vezi rețeta »