Ciorbă de lobodă

Ciorba de lobodă este o ciorbă de primăvară minunată, bogată în culoare, gustoasă ce se poate servi cu succes și rece, ca și cea de fasole verde de altfel. Pentru că îmi place gustul său, pentru că se prepară foarte, foarte repede, îmi place să pregătesc această ciorbă de lobodă roșie în fiecare primăvară. Am impresia că nu simt cu adevărat sezonul dacă nu mănânc cel puțin o dată, iar dacă din vreo cauză anume nu o fac, am impresia că am ratat anotimpul.

Ciorba-de-loboda
INGREDIENTE Ciorbă de lobodă:

  • 5-6 legături de lobodă roșie
  • 1 legătură de ceapă verdea
  • 1 ceapă uscată
  • 2-3 cartofi
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 legătură de leuștean
  • 1 l de sana sau iaurt
  • 1 ou
  • opțional o ceșcuță de orez

Mod de preparare Ciorbă de lobodă:

1. Pentru că frunzele de lobodă fierb foarte repede, ele vor fi puse la fiert aproape când totul este gata.

2. Astfel, începi să pregătești ciorba prin pregătirea tuturor legumele. Ele trebuie curățate, spălate și tocate. Ceapa uscată și ceapa verde sunt primele care se pun la gătit. Tăiată cubulețe foarte fine, ceapa se pune la călit în puțin ulei. Peste ea se adaugă 2-3 litri de apă.

3. Morcovul dat pe răzătoare se adaugă în apa ce a început să fiarbă, după care se adaugă ardeiul tocat cubulețe sau fideluță și cartofii tăiați cubulețe. Tot acum poți adăuga și ceșcuța de orez, dar doar dacă nu vei adăuga oul bătut la final.

4. Când cartofii sunt pe jumătate fierți se pune și loboda, spălată foarte bine, în mai multe ape. Aceasta trebuie tăiată de fășii potrivite.

5. Pentru că nu-i va lua foarte mult să fiarbă, pregătește oul bătut peste care ai turnat sana sau iaurt.

6. Toarnă totul în ciorba de lobodă roșie, iar la final adaugă verdeața pentru un iz desăvârșit un miros care te va cucerii de la prima lingură.
Știați că?

Specific ciorbă de lobodă:

Românesc

Tipul ciorbei de lobodă:

Ciorbă de legume

Ciorbă de post
Caloriile ciorbei de lobodă:

Cu puține calorii
Timpul de preparare ciorbă de lobodă::

30-60 minute
Complexitate preparare ciorbă de lobodă:

Redusă
Ciorbă de sărbătoare:

Rețetă pentru Paște

 

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*