Ciorba-de-perisoare

Ciorbă de perișoare

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gătite ciorbe de către români. De altfel, ciorba în general este un preparat nelipsit de pe mesele poporului nostru. Cu toate acestea, cu toate că am fi înclinați să credem că ciorba de perișoare este o ciorbă get beget românească, am fi […] vezi rețeta »

Ciorba-radauteana

Ciorbă rădăuțeană

Ciorba rădăuțeană este alternativa ciorbei de burtă, atât de controversată, iubită de foarte mulți și detestată de tot atâția. Astfel, pentru că ciorba albă, bogată în smântână este o bunătate, dar burta e și nu prea, a luat naștere și varianta mai ușoară, cu pui, altfel spus, ciorba rădăuțeană. De […] vezi rețeta »

Ciorba-de-fasole

Ciorbă de fasole

Ciorba de fasole boabe este una dintre preferatele mele, îmi aduce aminte de bunici, de copilărie, de momentul în care alegem fasolea, bob cu bob. Era din producția proprie și îmi amintesc că de câteva ori am asistat și la bătutul ei. Era o mare plăcere să o aleg, pentru că […] vezi rețeta »

Bors-cu-carne-de-porc

Borș cu carne de porc

Borșul cu carne de porc îmi aduce aminte de sărbătoare și mai cu seamă de Crăciun. În această perioadă ai mei tăiau porcul, cum se practică de altfel, și primul fel de mâncare pe care-l făceau după mușchiul de porc prăjit în tuci era borșul cu carne de porc. Cu […] vezi rețeta »

Ciorba-de-vacuta

Ciorbă de văcuță

Ciorba de văcuță nu are o perioadă anume când poate fi gătită, o poți pregăti oricând, este aromată, gustoasă și bogată în legume. Carnea de vită este un pic mai ațoasă, dar pregătită ca la cartea aceasta aproape că se va topi în gură. Secretul unei ciorbe de văcuță este […] vezi rețeta »