Ciorba de dovlecei

Ciorbă de dovlecei

Ciorba de dovlecei este o idee de cină ușoară și sănătoasă, deloc complicată. Când prea v-ați săturat de carne și vreți să vă sprijiniți organismul cu o porție concentrată de vitamine, ciorba de dovlecei este grozavă. Veți avea nevoie de 2-3 dovlecei, o ceapă, un morcov, un ardei roșu și […] vezi rețeta »

Ciorba de curcan

Ciorbă de curcan

Ciorba de curcan este sănătoasă, hrănitoare, plină de nutrienți și poate reprezenta o masă bogată pentru cei mici sau o cină lejeră pentru persoanele care țin la siluetă. Pentru a prepara o ciorbă delicioasă, ideal ar fi să folosim aripi, pulpe și spinare de curcan, întrucât pieptul de curcan este […] vezi rețeta »

Ciorba de conopida

Ciorbă de conopidă

Ciorba de conopidă este atât de aspectuoasă, plină de vitamine și de substanțe  nutritive și atât de delicioasă, încât ar fi păcat să o pregătim doar în perioadele de post. Este potrivită și în zilele de vară când organismul deseori respinge mâncărurile grele, dar și când se lasă vreme rece […] vezi rețeta »

Ciorba de ciuperci

Ciorbă de ciuperci

Ciorba de ciuperci este delicioasă, se prepară mai rapid decât ciorba pe bază de carne și este și ieftină. Pentru o ciorbă îndestulătoare sunt suficiente 300-400 grame de ciuperci Champignon, o ceapă uscată, un morcov, albitură după plac și un ardei gras. Veți mai avea nevoie de puțin ulei de […] vezi rețeta »

Ciorba de ciocanele

Ciorbă de ciocănele

În afară de faptul că este teribil de gustoasă și sănătoasă, ciorba de ciocănele se prepară și foarte rapid. Nu trebuie decât să curățăm ciocănelele de impurități și de eventualele pene, ba chiar le putem pârpâli puțin, apoi le punem la fiert într-o oală cu 3-4 litri de apă. În […] vezi rețeta »

Ciorba de cartofi

Ciorbă de cartofi

Pe cât de simplu se prepară, pe atât de gustoasă și hrănitoare este ciorba de cartofi. În zilele de post, este o mâncare ieftină și binevenită pe mesele creștinilor. Se curăță, se spală și se taie în cuburi legume după plac, în cantități cât mai generoase.  Puteți folosi ceapă, morcovi, […] vezi rețeta »

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ciorbă de cartofi cu tarhon

Sățioasă și atât de delicioasă, ciorba de cartofi cu tarhon este perfectă pentru zilele când dorim să ne răsfățăm cu ceva bun și hrănitor, dar și pentru zilele de post. Nu este deloc un preparat complicat, mai este și ieftină și se pregătește în scurt timp. Pentru a prepara o […] vezi rețeta »

Ciorba de cartofi cu smantana

Ciorbă de cartofi cu smântână

Ciorba de cartofi cu smântână este o mâncare hrănitoare și tare gustoasă pentru zilele când nu dorim să consumăm carne. Iar dacă avem grijă să o preparăm cu felurite legume, obținem un preparat sănătos și energizant. Pentru că ciorba de cartofi se servește cu smântână, bine ar fi să fierbem […] vezi rețeta »

Ciorba de cartofi cu afumatura

Ciorbă de cartofi cu afumătură

Ciorba de cartofi cu afumătură este sățioasă și deosebit de gustoasă. Se prepară mai ales la venirea toamnei, când se instalează zilele friguroase și simțim nevoia să mâncăm ceva fierbinte și îndestulător. Pentru această ciorbă, se poate folosi orice tip de afumătura, precum mușchi, ciolan sau costiță. Dacă afumătura este […] vezi rețeta »

Ciorba de burta ardeleneasca

Ciorbă de burtă ardelenească

Cu toate că se prepară ceva mai greu în comparație cu alte ciorbe și supe, ciorba de burtă ardelenească vă răsplătește pentru fiecare minut petrecut în fața aragazului. Și ca să vă iasă o ciorbă deosebit de gustoasă, pe lângă o burta de vacuță curățată și spălată în cinci rânduri […] vezi rețeta »