CIORBĂ

Ciorba taraneasca

Ciorbă țărănească

Dintre toate felurile de ciorbe și supe, ciorba țărănească este poate cea mai permisivă și îndestulătoare după o zi grea de muncă. O astfel de ciorbă ar trebui preparată măcar o dată pe săptămână. Este plină de substanțe nutritive, este ușoară, sănătoasă, iar dacă omitem carnea, ciorba țărănească este și […] vezi rețeta »

Ciorba taraneasca de porc

Ciorbă țărănească de porc

Ciorba țărănească de porc este cea mai îndestulătoare și spornică ciorbă, și asta pentru ca ne permite să adăugăm legume și verdeață din belșug, iar carnea de porc dă un gust fantastic ciorbei. Se poate folosi cotlet de porc, pulpă sau altă bucată de carne, care se taie în cuburi […] vezi rețeta »

Ciorba radauteana cu piept de pui

Ciorbă rădăuțeană cu piept de pui

Ciorba rădăuțeană cu piept de pui reușește de fiecare dată să surprindă prin aromele sale îmbietoare. Este și mai ușoară decât clasica ciorbă de burtă și, în plus, însumează vitamine considerabile. Pentru această rețetă veți avea nevoie, desigur, de un piept de pui sau doi, în funcție de câte persoane […] vezi rețeta »

Ciorba de zarzavat

Ciorbă de zarzavat

Ciorba de zarzavat se nimerește foarte bine în zilele de post, atunci când ne putem ajuta câtuși de puțin organismul să scape de grăsimi, colesterol și toxine. Putem servi ciorbă de zarzavat și atunci când dorim o cină lejeră. O putem pregăti rapid și în variantă dietetică, punând la fiert […] vezi rețeta »

Ciorba de vitel

Ciorbă de vițel

Ciorba de vițel este hrănitoare, colorată, plină de vitamine și ne permite să ne jucăm cu tot felul de legume. Iar dacă avem o oală sub presiune, ciorba de vițel se pregătește destul de repede. Aproximativ un kilogram de carne de vițel se pune la fiert la foc mic și […] vezi rețeta »

Ciorba de varza

Ciorbă de varză

Ciorba de varză este un preparat ieftin, sănătos și hrănitor, care poate fi servit în zilele de post. Desigur, cei care nu țin post, pot îmbăgăți această ciorbă simplă cu un moț de smântână și câteva bucăți de afumătură. Însă, ciorba de varză de post necesită doar 1 kilogram de […] vezi rețeta »

Ciorba de varza dulce

Ciorbă de varză dulce

Ciorba de varză dulce își face loc în dietele noastre alimentare mai cu seamă în perioada de post. Pregătită la foc mic sau în oala sub presiune, se spune că ne-ar ajuta și să scăpăm de excesul de grăsime din organism. Una peste alta, ciorba de varză dulce se pregătește […] vezi rețeta »

Ciorba de varza cu afumatura

Ciorbă de varză cu afumătură

În zilele reci de toamnă și de iarnă, ce ne poate încălzi mai bine decât o ciorbă de varză cu afumătură delicioasă și hrănitoare? Nici nu trebuie să fie un preparat greu sau plin de grăsime, pentru că putem folosi mușchi afumat sau afumătură cât mai slabă. Se poate opta, […] vezi rețeta »

Ciorba de vacuta taraneasca

Ciorbă de văcuță țărănească

Ciorba de văcuță țărănească suprinde întotdeauna prin aromele sale, prin consistență, dar și prin aspect. Este un fel de mâncare tradițional, îndestulător și plin de vitamine. Iar dacă o pregătim într-o oală sub presiune, vom savura o ciorbă delicioasă în scurt timp. Se pune la fiert carnea de văcuță cu […] vezi rețeta »

Ciorba de vacuta cu smantana

Ciorbă de văcuță cu smântână

Ciorba de văcuță cu smântână, deși necesită un timp mai lung de preparare, aduce cele mai multe laude gospodinelor. Este o mâncare rustică, plină de tot ce-i mai sănătos, îndestulătoare și tare delicioasă. Va necesita carne de văcuță cât mai fragedă, care se fierbe mai ușor, legume din belșug și […] vezi rețeta »