Preparate în 0-30 minute

După o zi întreagă de muncă, cheful de a găti un preparat ce necesită mult timp scade considerabil. Din această cauza tot mai mulți oameni sunt predispuși spre a mânca fastfood, a mânca în oraș sau a comanda acasă. Totuși, pentru a evita niște cheltuieli suplimentare, pentru a avea grijă de siluetă sau pentru a savura un preparat gătit în casă, cald și ușor, există câteva ciorbe ce pot fi preparate în 0-30 minute. Secretul pentru a obține aceste ciorbe este să folosiți ingrediente care se fierb repede, pe care le aveți depozitate la borcan sau la conservă – deja fierte – sau pe care le cumpărați aproape gata făcute din comerț. În cazul în care aveți nevoie de câteva idei rapide pentru a prepara o ciorbă caldă și gustoasă rapid, în continuare aveți câteva rețete de unde vă puteți inspira.

Ciorbe cu spanac și pui, preparate în 0-30 minute

Această variantă de ciorba preparet în 0-30 de minute este foarte sănătoasă și foarte gustoasă. Secretul rapidității preparării ei constă în alegerea ingredientelor care fierb repede – cum ar fi baby spanacul, dar și în alegerea cărnii de pui – în afară de pește, puiul este carnea care poate fi cel mai repede gata de servit în farfurie, iar dacă folosiți pui de țară, ciorba va ieși cu atât mai gustoasă! Această ciorbă presupune un grad de dificultate ușoară și este preparate în 0-30 minute

Ingrediente:

·         50 g parmezan ras

·         250 g spanac ( de preferat baby spanac)

·         400 g fasole boabe de la conserva

·         1 linguriță maghiran uscat

·         1,2 l supa concentrată de pui

·         1 cățel usturoi mărunțit

·         1 piept de pui dezosat și tăiat

·         1-2 morcovi tocați cubulețe

·         2 linguri ulei de măsline

·         Busuioc, piper, sare după gust

·         Borș, oțet sau zeamă de lămâie pentru acrit, după gust

Pentru a grăbi și mai mult procesul de preparare al puiului, acesta poate fi călit înainte în oala în care urmează să fie realizată și ciorba, împreună cu o lingură de ulei de măsline (puteți folosi și alt tip de ulei, dar uleiul de măsline are un gust distinct și oferă o aromă în plus preparatului). În aceeași tigaie adăugați și morcovul spălat, curățat și tocat cubulețe și continuați să le amestecați până ce puiul începe să se rumenească.

După ce puiul s-a rumenit și morcovul s-a înmuiat, în oală poate fi adăugat și usturoiul mărunțit. Amestecați bine usturoiul pentru a se întrepătrunde cu morcovul și cu puiul. După 2-3 minute de amestecat, puteți adăuga în oală maghiranul și supa concentrată. Această supă concentrată poate fi găsită în comerț sau o puteți pregăti din timp chiar acasă la dumneavoastră, prin simpla păstrare a zemii în care ați fiert carne de pui și depozitarea acesteia în borcane sau pungi, la frigider sau la congelator.

Lăsați tot amestecul să ajungă la clocot. După ce atinge punctul maxim de fierbere, dați focul mai mic  și lăsați oala să fiarbă încet  timp de 5-7 minute pentru a permite puiului să se pătrundă foarte bine. După ce se scurg aceste minute, puteți scoate puiul din ciorbă și îl puteți așeza pe o farfurie. Acesta este momentul în care adăugați în oală baby spanacul și fasolea. Și aici s-a economisit foarte mult timp – utilizarea fasolii deja fierte a scutit un timp de 2 ore, cel puțin, iar frunzele de baby spanac se fierb mult mai repede decât cele de spanac obișnuit. După adăugarea acestora, oala se aduce iar în punctul de clocotire și se mai lasă la fiert încă 5 minute.

Între timp, puteți prepara aromatizarea ciorbei. Cel mai bine este să folosiți un blender pentru a economisi timp și pentru a obține o omogenizare perfectă, dar procesul se poate realiza și cu o furculiță. Într-un bol amestecați foarte bine parmezanul ras, busuiocul zdrobit și o altă lingură de ulei de măsline. Aspectul final ar trebui să fie unul de pastă. Până în momentul acesta, carnea de pui sigur s-a răcit suficient pentru a fi tăiată în bucăți mai mici. Faceți acest lucru și readăugați-o în oală, împreună cu pasta de busuioc și parmezan. Amestecă bine întreaga compoziție, potrivește-o de sare, piper și stinge-i focul. Această ciorbă gata în 30 de minute este delicioasă acrită cu zeamă de lămâie sau cu oțet, dar o puteți face și cu borș.

Ciorbe de legume cu ravioli, preparate în 0-30 minute

Un alt secret pe care este bine să îl știți atunci când vreți să faceți ciorbe preparate în 0-30 minute este acela că puteți să adăugați și paste, acestea fiind gata în doar câteva minute de fierbere. Această ciorba de inspirație italienească este o alegere excelentă, gustoasă, extrem de sățioasă, preparate în 0-30 minute. Ciorba de legume cu ravioli poate reprezenta o masă în sine, nu doar felul întâi, întrucât are suficienți nutrienți și carbohidrați cât să potolească foamea și să ofere sațietate.

Ingrediente:

·         1 linguriță de busuioc uscat

·         1 pachet de paste ravioli umplute fie cu carne, fie cu brânză

·         350 ml apă fierbinte

·         450 ml supă concentrată de legume

·         900 ml suc de roșii

·         2 căței de usturoi mărunțiți

·         1150 g ardei gras roșu tocat cubulețe

·         150 g ceapă tocată

·         1 lingură ulei de măsline

·         2 dovlecei verzi tocați cubulețe

Primul pas pe care trebuie să îl faceți este să încingeți uleiul în oala în care doriți să faceți ciorba. După ce uleiul se încălzește suficient, este momentul să adăugați ardeiul gras tocat în cubulețe mărunte, ceapa tocată la fel și usturoiul mărunțit. Această tehnică este menită să intensifice gustul legumelor și să le sporească culoarea.

După ce trec 2 minute, puteți adăuga sucul de roșii, busuiocul, apa fierbinte și supa concentrată. Această supă concentrată poate fi găsită în comerț sau o puteți pregăti din timp chiar acasă la dumneavoastră, prin simpla păstrare a zemii în care ați fiert diverse legume și depozitarea acesteia în borcane sau pungi, la frigider sau la congelator. Amestecați bine în oală și lăsați-o să dea în clocot.

După aceea, este timpul să adăugați ravioli. Aceștia trebuie să fiarbă cu 3 minute mai puțin decât este indicat pe ambalaj. După ce s-a scurs timpul respectiv, se pot adăuga și dovleceii tăiați cubulețe. Dovleceii verzi sunt recunoscuți pentru faptul că fierb foarte repede. Dacă îi lăsați prea mult pe foc, riscați să se sfărâme și să aveți o supă cremă, în loc de o ciorbă gustoasă. După ce ați adăugat și cubulețele de dovlecel, mai lăsați oala să dea în clocot o dată, apoi trebuie să stea pe foc timp de 3 minute – suficient cât dovlecelul să se fiarbă, dar să își mențină structura. Stingeți focul și condimentați de sare și piper.

Această ciorbă gata în 30 de minute se poate servi cu smântână lângă. Deja a fost acrită cu sucul de roșii, dar dacă preferați un gust puțin mai acrișor, nu ezitați să adăugați oțet, borș, zeamă de varză sau zeamă de lămâie.

Ciorbe de chimen, preparate în 0-30 minute

Aceaste ciorbe preparate în 0-30 minute sunt numite în popor „gulașul săracului”. După cum probabil v-ați dat seama, este o ciorbă de inspirație maghiară, unde gustul este dat de condimente, mai ales de chimen, fiind preparate în 0-30 minute. Rețeta este una foarte simplă, foarte rapidă, prietenoasă oricărui buget și la îndemâna oricui, la orice oră și este și mai benefică pentru siluetă, decât faimosul gulaș unguresc. Este o ciorbă bună și în perioada postului, însă este cu atât mai savuroasă dacă vă bucurați de ea alături de smântână. De asemenea, ciorba de chimen are beneficii și pentru sănătatea aparatului digestiv, având puteri de remediere a balonării, în special în perioadele de după excese alimentare precum sărbătorile sau evenimentele speciale.

Ingrediente:

·         1 ceapă mare

·         1 morcov mare

·         1 ardei roșu copt

·         1 rădăcină de țelină sau 1-2 tije de țelină apio

·         1 cățel de usturoi mărunțit

·         2 linguri de ulei de floarea soarelui

·         1 lingură de făină

·         1 linguriță boia dulce

·         1 linguriță de semințe de chimen

·         4 linguri de bulion

·         2-3 frunze de dafin

·         1 legătură de pătrunjel verde

·         Sare și piper, după gust

·         Crutoane

Primul pas de care trebuie să vă ocupați este zdrobirea unei jumătăți din cantitatea de chimen necesară. O puteți face într-un mojar sau o puteți da prin râșniță. Dacă vreți să economisiți și mai mult timp, puteți cumpăra din comerț chimenul deja măcinat.

În cazul în care nu aveți crutoanele gata făcute sau nu vreți să le cumpărați din comerț, acum este momentul să le pregătiți deoarece ele se pot găti în paralel cu ciorba și nici nu necesită mult timp. Pentru a face asta, aveți nevoie de pâine, pe care trebuie să o tăiați în cubulețe relativ mici. Încălziți cuptorul. Între timp, stropiți pâinea cu ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline, adăugați sare și piper. Dacă vă place gustul, pentru un plus de savoare, puteți adăuga și cimbru șu puteți presăra și pătrunjel tocat mărunt. Este recomandat ca temperatura cuptorului să fie de 200 de grade. Crutoanele nu stau în interior mai mut de 5 minute – imediat încep să se facă aurii, iar dacă le lăsați prea mult, riscați să devină prea tari.

Între timp, puteți pregăti legumele pentru ciorbă. Acestea trebuie spălate, curățate și tocate în cubulețe mărunte. În ceea ce privește ceapa, puteți folosi atât ceapă verde, cât și ceapă roșie. Un secret pentru o aromă mai dulceagă și mai intensificată a ciorbei, este călirea legumelor înainte. De asemenea, acest truc le poate intensifica și culoarea. În oala în care doriți să faceți ciorba, încingeți ulei de floarea soarelui sau de măsline și adăugați întâi ceapa roșie și usturoiul. Amestecați și căliți până ce ceapa devine translucidă, după care puteți adăuga și restul legumelor, precum și restul de chimen în formă întreagă (sau praf, după preferințe) și continuați călirea și amestecarea pentru încă 2-3 minute.

Acum urmează adăugarea făinii. De asemenea, se adaugă și boiaua dulce. Trebuie amestecat energic pentru a nu permite făinii să se prindă sau să facă cocoloașe și trebuie să învelească toate legumele. După ce acestea au absorbit bine făina, puteți adăuga și 1,2 l de apă fierbinte deasupra, în timp ce amestecați în mod constant.

Secretul acestei rețete este și vedeta principală: ardeiul copt. Acesta adăugă un plus de savoare și de culoare și acum este momentul să fie mărunțit foarte fin și să fie adăugat în ciorbă. Adăugați frunzele de dafin, precum și sarea și piperul, lăsați să fiarbă totul 15-20 de minute și este gata. Această ciorba gata în 30 de minute este excelentă cu smântână și borș.

Supa-crema-de-broccoli

Supă cremă de broccoli

Supa cremă de broccoli are aproximativ 200 de calorii pentru o porţie, se pregăteşte foarte repede și foarte ușor, motiv pentru care o poţi faci oricând, chiar şi într-o zi obositoare din săptămână. INGREDIENTE Supă cremă de broccoli: 1 pungă de broccoli congelați 180 ml apă 450 ml supă de […] vezi rețeta »