Cu specific românesc

Supa-crema-de-linte

Supă cremă de linte

Supa cremă linte se pregătește cel mai repede și mai ușor cu linte roșie pentru că aceasta fierbe cel mai repede. Supa cremă de linte este extrem de potrivită pentru sezonul rece, te încălzește și te îmbată cu aromele sale dacă decizi să adaugi puțină mentă sau lămâie. INGREDIENTE Supă […] vezi rețeta »

Supa-de-galuste

Supă de găluște

Supa de găluște este una dintre preferatele mele, cu toate că am stricat vreo două supe până am învățat să fac faimoasele găluște. Supa de găluște este îndrăgită deopotrivă de cei mai, cât și de cei mici. Ușoară, cu o culoare ușor aurie, supa de găluște iese perfect mai ales […] vezi rețeta »

Ciorba-radauteana

Ciorbă rădăuțeană

Ciorba rădăuțeană este alternativa ciorbei de burtă, atât de controversată, iubită de foarte mulți și detestată de tot atâția. Astfel, pentru că ciorba albă, bogată în smântână este o bunătate, dar burta e și nu prea, a luat naștere și varianta mai ușoară, cu pui, altfel spus, ciorba rădăuțeană. De […] vezi rețeta »

Ciorba-de-fasole

Ciorbă de fasole

Ciorba de fasole boabe este una dintre preferatele mele, îmi aduce aminte de bunici, de copilărie, de momentul în care alegem fasolea, bob cu bob. Era din producția proprie și îmi amintesc că de câteva ori am asistat și la bătutul ei. Era o mare plăcere să o aleg, pentru că […] vezi rețeta »

Ciorba-de-fasole-verde

Ciorbă de fasole verde

Ciorbă de fasole verde, o rapsodie a verii, o delicatesă simplă, ușoară, gustoasă. Ciorba de fasole verde este o bogăție, o porție de vitamine sănătoasă, excelentă rece sau fierbinte, cu ardei iute sau ceapă de apă ori ceapă verde. Ciorba de fasole verde se poate face în orice perioadă din […] vezi rețeta »

Ciorba-de-loboda

Ciorbă de lobodă

Ciorba de lobodă este o ciorbă de primăvară minunată, bogată în culoare, gustoasă ce se poate servi cu succes și rece, ca și cea de fasole verde de altfel. Pentru că îmi place gustul său, pentru că se prepară foarte, foarte repede, îmi place să pregătesc această ciorbă de lobodă […] vezi rețeta »

Bors-de-fasole

Borș de fasole

Borșul de fasole, cu afumătură sau nu, este una din ciorbele mele preferate. De fapt, cam tot ce înseamnă ciorbă, borș, supă sau supă cremă îmi place, la felul principal am mai mult de cârcotit. Cu toate acestea, borșul de fasole acrit după cum îi spune și numele cu borș […] vezi rețeta »

Bors-de-peste-lipovenesc

Borș de pește

Borșul de peste autentic reprezintă una dintre specialitățile pe care doar Delta ți le poate oferi. Astfel, nu ai cum să ajungi în Deltă fără să guști celebrul borș de pește pe care majoritatea locuitorilor din această zonă îl pregătesc cu apă din Dunăre, la un foc de lemne în […] vezi rețeta »

Bors-cu-carne-de-porc

Borș cu carne de porc

Borșul cu carne de porc îmi aduce aminte de sărbătoare și mai cu seamă de Crăciun. În această perioadă ai mei tăiau porcul, cum se practică de altfel, și primul fel de mâncare pe care-l făceau după mușchiul de porc prăjit în tuci era borșul cu carne de porc. Cu […] vezi rețeta »

Bors-de-ciuperci

Borș de ciuperci

Borș de ciuperci – cât de des ai auzit de acest preparat? Borșul de ciuperci este una dintre cele mai ușoare feluri de mâncare ce pot fi gătite într-un timp extrem de scurt datorită numărului redus de ingrediente. Înainte de a trece la modul de preparate trebuie să vă împărtășesc […] vezi rețeta »