Ciorbă de pui

Ciorba de pui este una dintre cele mai comune ciorbe și mai accesibile, totodată. Pentru un gust și mai bun, pe lângă părțile mai bogate în carne, se pot folosi și tacâmuri, de genul gât, capul de pui, picioarele și spatele păsării, pe care ulterior le poți scoate din zeamă.

Ciorba-de-pui

INGREDIENTE Ciorbă de pui:

  • aproximativ 1 kg carne de pui cu tot cu os
  • 2 cepe
  • 4 cartofi potriviți
  • 2 morcovi mai subțirei și mai lunguți
  • un sfert de țelină
  • un păstârnac mititel
  • un ardei
  • 2-3 roșii proaspete mari și bine coapte sau 3 linguri de pastă de bulion
  • o legătură de pătrunjel
  • o legătură de leuștean
  • 1 oul
  • 400 ml de borș de putină

MOD DE PREPARARE Ciorbă de pui:

1. Pregătește cărnița pentru cea mai bună ciorbă de pui. Se spală, se înlătură părțile nedorite, mai ales dacă vrei să păstrezi toate bucățile pentru servit și se lasă să se odihnească un picuț pentru a se acomoda cu temperatura din cameră.

2. Bucățile de pui porționate potrivit ca dimensiune se pun la fier în apă rece cu puțină sare.

3. Cât timp carnea se fierbe se pregătesc și legumele, se curăță, se spală și se toacă după preferințe, astfel încât să arate cât mai bine în farfurii.

4. Din când în când verifică și carnea pentru a îndepărta spuma formată deasupra. După primul clocot, multe gospodine, aruncă prima apă și reia procesul de fierbere în apă curată, caldă.

5. Când carnea este la jumătate fiartă, ea poate fi testată cu o furculiță se adaugă rădăcinoasele, țelina, păstârnacul și morcovul.

6. Ceapa și ardeiul se călesc în câteva linguri de ulei, iar când se înmoaie, ceapa capătă o culoare ușor aurie, se pune totul peste ciorbița de pui în devenire.

7. Se verifică și albitura, iar dacă aceasta este aproape gata se adaugă și cartofii tăiați cubulețe.

8. Între timp se fierbe borșul și se strecoară, după care se adaugă în ciorba de pui.

9. Se potrivește de sare și se adaugă roșiile sau pasta de bulion.

10. La final se pune oul bătut bine pentru a se crea tradiționalele zdrențe de ou. Nu uita de verdeața tocată foarte fin. Ea se poate adăuga în farfurie, dacă ciorba se servește fierbinte.

11. Ciorba de pui se poate mânca cu smântână și ardei iute murat, sau doar cu ardei.

Știati că?

Specific ciorbă de pui:

Românesc

Tipul ciorbei de pui:

Ciorbă cu carne

Caloriile ciorbei de pui:

Cu puține calorii

Timpul de preparare ciorbă de pui:

30-60 minute

Complexitate preparare ciorbă de pui:

Redusă

Ciorbă de sărbătoare:

Rețetă pentru tot anul

Ai ceva de adăugat?...

*