Ciorba-de-fasole-verde

Ciorbă de fasole verde

Ciorbă de fasole verde, o rapsodie a verii, o delicatesă simplă, ușoară, gustoasă. Ciorba de fasole verde este o bogăție, o porție de vitamine sănătoasă, excelentă rece sau fierbinte, cu ardei iute sau ceapă de apă ori ceapă verde. Ciorba de fasole verde se poate face în orice perioadă din […] vezi rețeta »

Ciorba-de-loboda

Ciorbă de lobodă

Ciorba de lobodă este o ciorbă de primăvară minunată, bogată în culoare, gustoasă ce se poate servi cu succes și rece, ca și cea de fasole verde de altfel. Pentru că îmi place gustul său, pentru că se prepară foarte, foarte repede, îmi place să pregătesc această ciorbă de lobodă […] vezi rețeta »

Bors-de-fasole

Borș de fasole

Borșul de fasole, cu afumătură sau nu, este una din ciorbele mele preferate. De fapt, cam tot ce înseamnă ciorbă, borș, supă sau supă cremă îmi place, la felul principal am mai mult de cârcotit. Cu toate acestea, borșul de fasole acrit după cum îi spune și numele cu borș […] vezi rețeta »

Supa-crema-de-rosii

Supă cremă de roșii

Supa cremă de roșii este o altă supă extrem de gustoasă, însă trebuie să ai mare grijă la roșiile pe care le alegi. Supa cremă de roșii se poate realiza și cu roșii conservate, însă este mult mai reușită dacă folosești produse proaspete. De asemenea, un truc la care poți […] vezi rețeta »

Supa-crema-de-telina

Supă cremă de țelină

Supa cremă de țelină, la fel ca și celelalte supe creme, se face extrem de ușor, poate cel mai ușor dintre toate. Ceea ce este interesant este faptul că această legumă atât de subestimată în general, devine vedeta unui prepara. Dulceața și aroma sa, inconfundabile de altfel, sunt puse în […] vezi rețeta »

Supa-de-rosii

Supă de roșii

Supa de roșii inevitabil îmi amintește de grădiniță, de mesele lungi – precum cele de la nunțile tradiționale de odinioară – cu băncuțe de o partea și de altă, de șorțulețul albastru, pe care-l murdăream cu siguranță în fiecare zi și pentru care mama mereu mă certa. Să-mi amintesc cum […] vezi rețeta »