Ține la distanță răceala cu o dietă sănătoasă și delicioasă

Dacă în timpul verii ne permitem să ne răsfățăm cu băuturi dulci, cu înghețate și cu tot felul de preparate, iată că în sezonul rece, corpul nostru are nevoie de alimente mai hrănitoare, mai nutritive, care să îi ofere tot sprijinul necesar pentru a ține răcelile la distanță. Știm deja că este mai ușor să prevenim decât să tratăm, iar o dietă alimentară echilibrată este principala modalitate de prevenție. Mai mult ca oricând, suntem speriați de orice virus și de orice bacterie, însă există alimente foarte puternice pe care le putem include în regimul nostru pentru a ne menține sănătoși și plini de vitalitate și pentru a limita cât mai mult administrarea medicamentelor.

Ține la distanță răceala cu o dietă sănătoasă și delicioasă

Iată ce alimente nu ar trebui să lipsească din dietele noastre:

Alimente bogate în proteine

Alături de carbohidrați și grăsimi, proteinele reprezintă un macronutrient de care organismele noastre au nevoie pentru a prospera. Fără proteine, grăsimi și carbohidrați, funcțiile celulare de bază ar avea de suferit. Proteinele ajută sistemul imunitar, susținând dezvoltarea și regenerarea celulelor. Pentru femeile cu vârsta de peste 19 ani, specialiștii recomandă un aport zilnic de proteine de 46 de grame. Nu este un obiectiv greu de atins, dacă ne gândim că o cană de fasole conține 15 grame de proteine. Optați așadar pentru fasole, linte sau năut pentru un aport proteic adecvat. Iar dacă doriți să luați masa în oraș, pe zaitoone.ro veți găsi toate informațiile necesare pentru a pune la punct un adevărat festin libanez. De ce să alegeți un restaurant cu specific libanez? Pentru că puteți servi o varietate de preparate sănătoase și proteice, dar totodată pline de savoare și de arome. Vă veți feri astfel de malnutriția proteică, care este asociată cu un răspuns imunitar afectat și cu o slabă activitate a  globulelor albe. Fără suficiente proteine, celulele albe din sânge nu sunt capabile să ne protejeze corpul de invadatori. Iar dacă iubiți preparatele libaneze și doriți să le gătiți acasă, puteți oricând să optați pentru fasole, linte sau năut la conservă, având grijă să alegeți opțiuni fără adaos de sodiu sau conservanți. Indiferent de preparatele preferate, leguminoasele reprezintă o sursă uimitoare de proteine care întăresc imunitatea și ne asigură sațietate.

 Usturoi

Bucătăria Libanului este iarăși un exemplu bun când vine vorba de alimente care țin răceala la distanță. Majoritatea preparatelor libaneze includ usturoi, iar despre usturoi se știe din cele mai vechi timpuri că oferă beneficii uriașe pentru sănătate, fiind considerat un antibiotic natural. Este antibacterian, este antioxidant, antiviral și antiseptic. Cu alte cuvinte, usturoiul este un aliment cu adevărat uimitor, pe lângă faptul că asigură savoare preparatelor. Explorați meniul libanez de pe zaitoone.ro și optați pentru preparate delicioase și sănătoase, care vă sprijină obiectivul de a vă menține în formă excelentă pe tot parcursul sezonului rece. Specialiștii au ajuns la concluzia că usturoiul ajută sistemul imunitar, deoarece menține echilibrul la nivelul tuturor celulelor din organism. De asemenea, stimulează producția de macrofage și limfocite, două tipuri de globule  albe care atacă invadatorii. Usturoiul stimulează secreția unei proteine numite citokine, iar când citokinele intră în contact cu alte celule, le schimbă comportamentul și acțiunile. Mai precis, citokinele determină macrofagele să atace deșeurile celulare, bacteriile necunoscute și orice alte organisme dăunătoare. În plus, usturoiul este atât de versatil încât poate fi adăugat cu mare ușurință într-o varietate de preparate. Bucătăria Libanului se bazează pe usturoi pentru a oferi preparatelor acel gust care surprinde și încântă. Acasă, puteți adăuga usturoi în paste, salate calde, în tocănițe, legume sotate și preparate pe bază de carne. Încorporați usturoiul în diferite sosuri, marinate și feluri de mâncare și bucurați-vă de aroma sa și de beneficiile pe care vi le oferă.

Ai ceva de adăugat?...

*