Borș de sfeclă

Borșul de sfeclă/sfeclă roșie este leacul potrivit atunci când ne simțim obosiți, lipsiți de forță și de energie. Este plin de nutrienți, de arome și de culoare, și nici nu se prepară cu dificultate. Este și o mâncare dietetică care se poate servi la cină. Întâi de toate ne vom ocupa de sfeclă. Patru bucăți de sfeclă de mărime medie le spălăm bine și le punem la fiert cu tot cu coajă. Când s-au înmuiat deja, le punem la răcit într-o strecurătoare. Între timp, curățăm și tăiem în cuburi potrivite o ceapă, un morcov, un ardei roșu, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel și o felie mică de țelină. Punem legumele la fiert într-o oală cu apă cu un praf de sare pentru 20 de minute. În paralel, curățăm sfecla de coajă, o dăm pe răzătoarea mare și o stoarcem cât mai bine, apoi o punem în oala cu legume. Fierbem totul pentru alte zece minute, apoi gustăm de sare și de piper și acrim cu borș proaspăt. Mai fierbem două minute, apoi stingem focul la oală. Borșul de sfeclă/sfeclă roșie se presară cu pătrunjel și leuștean tocate cât mai fin.

Sursă foto – https://www.thespruceeats.com

Ai ceva de adăugat?...

*