Alimentația joacă un rol foarte important în dezvoltarea copiilor, iar din acest motiv, părinții sunt foarte atenți cu mâncarea pe care le-o oferă celor mici. A găsi meniul potrivit este de multe ori o provocare, pentru că alimentele trebuie să arate bine, să fie gustoase și în același timp să fie sănătoase pentru copii. Dacă deja ți-ai epuizat imaginația încercând să găsești combinațiile ideale, te ajutăm cu trei rețete pe care să le încerci.

Sursa foto: pixabay.com
Șnițel vienez
Pentru acest aliment pe care majoritatea copiilor îl adoră, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- O bucată de carne de porc sau de mânzat
- 100 de grame de făină
- Două ouă
- Două linguri de lapte
- Pesmet
- O lingură de ulei
- Sare
- Piper
- Boia
- Praf de usturoi
Carnea se feliază în bucăți subțiri, care se bat cu ciocanul de șnițele pentru a le frăgezi. Apoi, feliile ce carne se condimentează cu sare, piper, boia și praf de usturoi, după care se lasă 10 minute la frigider, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
În timp ce carnea stă la frigider, se amestecă într-un bol ouăle cu uleiul, laptele și sarea, iar făina și pesmetul se pun în două vase separate. După ce sunt scoase de la rece, bucățile de carne de dau prin făină, apoi prin amestecul de ou, lapte și ulei, iar la final prin pesmet. Apoi, se pun la prăjit în ulei încins și se lasă până capătă o culoare arămie semn că s-au rumenit. Șnițelele pot fi servite cu garnitură de cartofi fierți sau legume fierte.
Mini pizza
Pizza este un alt aliment pe care copii nu îl refuză, așa că nu ai cum să dai greș cu această rețetă. Pentru asta ai nevoie de:
- Jumătate de kilogram de făină
- 40 de grame de drojdie proaspăta sau 10 grame de drojdie uscată
- O linguriță de zahăr
- O linguriță de sare
- 6 linguri de ulei de măsline
- 300 de mililitri de lapte sau apă
- 300 de grame de șuncă
- 300 de grame de salam
- 300de grame de cașcaval
- Sos de roșii
- Pastă de ardei
- Un gălbenuș de ou
Mai întâi se prepară aluatul, amestecând drojdia dizolvată în apă sau lapte călduț cu zahărul, apoi adăugând-o peste făină. Se mai adaugă sarea și uleiul și se frământă până se formează aluatul. Acesta se întinde pe masă, ca o foaie de plăcintă, care se unge cu pasta de ardei și sosul de roșii. Se adaugă deasupra șunca, salamul și cașcavalul tăiate cubulețe, după care aluatul se rulează. Se taie apoi în felii de 2-3 centimetri grosime, care se așează în tavă și se ung cu gălbenușul de ou amestecat cu o lingură de lapte. Se lasă la cuptor 15-20 de minute, până când se coc, iar masa e gata.
Brioșe cu șuncă
Ingredientele necesare sunt:
- 200 de grame de șuncă presată
- 50 de grame de cașcaval
- O ceapă verde sau uscată
- 300 de grame de făină
- 4 lingurițe de praf de copt
- 100 de grame de unt
- 125 de mililitri de lapte dulce
- 125 de mililitri de iaurt sau lapte bătut
- Două ouă
- Sare
- Piper.
Se taie mărunt cașcavalul, șunca și ceapa, care se amestecă apoi cu sarea și praful de copt. În același timp, se topește untul, care se amestecă cu făina. Separat, se amestecă și ouăle cu laptele dulce și laptele bătut sau iaurtul, peste care se adaugă amestecul de făină cu unt topit. La final adăugăm ceapa, cașcavalul și șunca, împreună cu sarea și piperul, după care se amestecă până se obține un aluat omogen. Acesta se pune în forme speciale pentru brioșe, unse cu puțin ulei în prealabil, apoi se lasă la cuptor 25-30 de minute.
Pentru prepararea acestor rețete își recomandăm să folosești produse din carne de Sibiu, care sunt preparate respectând toate normele de siguranță alimentară și au o savoare deosebită.

O recomandă experiența în funcția de Redactor-Șef al revistelor Planul Casei Mele și Casa Mea.