Borșul de pui își face loc pe mesele noastre săptămână de săptămână, iar din regimul copiilor chiar nu este recomandat să lipsească. Este o mâncare îndestulătoare, plină de savoare, legume, verdeață și bucăți de carne moale de pui. Vom folosi un pui fără piept sau orice alte bucăți de carne dorim, precum ciocănele, pulpe, spată, spinare, aripi și chiar măruntaie. Se pune carnea la fiert într-o oală cu 3-4 litri de apă și ori de câte ori se formează spumă la suprafață o colectăm cu o spumieră. Între timp, curățăm și tăiem după plac un morcov, o rădăcină de pătrunjel, un păstârnac, o felie de țelină, un ardei roșu și o ceapă uscată. Când carnea de pui nu mai formează spumă, punem în oală toate legumele pregătite și le lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 20 minute. Curățăm acum patru cartofi medii, îi spălăm și îi tăiem în cuburi, apoi îi punem și pe ei la fiert în oala cu carne și legume pentru 15 minute. După ce au fiert și cartofii, adăugăm fidea, 5 linguri de pastă de tomate concentrată și borș proaspăt după gust. Mai lăsăm să dea câteva clocote apoi tragem oala de pe foc. Borșul de pui se presară cu mărar și cu pătrunjel și se servește cu chifle proaspete.
Sursă foto – https://www.modernhoney.com