Supă de perișoare

O supă de perișoare fierbinte și aromată cu verdeață proaspătă nu poate fi refuzată după o zi de muncă istovitoare. Mai este și ușoară și încărcată de vitamine, așa încât o putem servi ori de câte ori ne încearcă o anemie sau o răceală. Plus că perișoarele ies delicioase atât din carne de porc, de vită, cât și din carne de pui. Dar mai întâi vom pune la fiert în trei litri de apă o ceapă galbenă tăiată mărunt, un ardei tăiat în cuburi, un morcov, un păstârnac, o felie de țelină și un pătrunjel-rădăcină, spălate și date pe răzătoare. Lăsăm să fiarbă 20 de minute, timp în care formăm perișoarele. Vom avea nevoie de 600 de grame de carne măcinată – de porc, de vită, de pui sau amestec de porc și vită -, 100 de grame de orez, un ou, două linguri de ulei de floarea-soarelui și un praf de sare. Formăm o compoziție destul de fermă, apoi modelăm perișoare mici pe care le cufundăm rând pe rând în oala cu legume. Lăsăm să fiarbă 20 de minute, apoi adăugăm fie 4 linguri de bulion concentrat fie o roșie mare decojită și tocată marunt. Lăsăm supa să mai dea câteva clocote, apoi o gustăm de sare și piper. Tragem oala de pe foc și presăram supa de perișoare cu mărar și pătrunjel proaspăt.

Sursă foto – http://girlandthekitchen.com

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*