Supă cremă de țelină

Supa cremă de țelină, la fel ca și celelalte supe creme, se face extrem de ușor, poate cel mai ușor dintre toate. Ceea ce este interesant este faptul că această legumă atât de subestimată în general, devine vedeta unui prepara. Dulceața și aroma sa, inconfundabile de altfel, sunt puse în evidență, predomină preparatul și o face într-un mod excepțional. Supa cremă de țelină a fost cred că prima supă cremă, din multitudinea de variante, pe care am mâncat-o și care m-a convins că trebui să o încerc și eu acasă.

Supa-crema-de-telina

INGREDIENTE Supă cremă de țelină:

  • 1 rădăcină de țelină mare
  • 1 ceapă mare
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 litru de supă
  • 100 ml smântână
  • nucușoară
  • sare și piper
  • ulei de măsline

MOD DE PREPARARE Supă cremă de țelină:

1. Țelina curățată și tăiată felii, ceapa tocată mărunt și usturoiul mărunțit se pun la călit în câteva linguri de ulei încins.

2. După 15-20 de minute, când legumele se înmoaie frumos adaugă supa și legătura de pătrunjel tocată fin. Păstrează câteva frunzulițe pentru decorul farfuriilor, când supa cremă de țelina va fi gata.

3. Asezonează cu sare, piper și nucușoară după gust și lasă totul să fiarbă încă 15 minute, amestecând din când în când.

4. Pune supa în blender împreună cu smântâna și mărunțește totul.

Știati că?

Specific supă cremă de țelină:

Internațional

Tipul supei cremă de țelină:

Supă cremă de legume

Supă cremă de post

Caloriile supei cremă țelină:

Cu puține calorii

Timpul de preparare a supei cremă de țelină:

30-60 minute

Complexitate preparare supa cremă de țelină:

Redusă

Supă cremă de sărbătoare:

Rețetă pentru tot anul

Ai ceva de adăugat?...

*