Supa cremă de țelină, la fel ca și celelalte supe creme, se face extrem de ușor, poate cel mai ușor dintre toate. Ceea ce este interesant este faptul că această legumă atât de subestimată în general, devine vedeta unui prepara. Dulceața și aroma sa, inconfundabile de altfel, sunt puse în evidență, predomină preparatul și o face într-un mod excepțional. Supa cremă de țelină a fost cred că prima supă cremă, din multitudinea de variante, pe care am mâncat-o și care m-a convins că trebui să o încerc și eu acasă.
INGREDIENTE Supă cremă de țelină:
- 1 rădăcină de țelină mare
- 1 ceapă mare
- 1 cățel de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 litru de supă
- 100 ml smântână
- nucușoară
- sare și piper
- ulei de măsline
MOD DE PREPARARE Supă cremă de țelină:
1. Țelina curățată și tăiată felii, ceapa tocată mărunt și usturoiul mărunțit se pun la călit în câteva linguri de ulei încins.
2. După 15-20 de minute, când legumele se înmoaie frumos adaugă supa și legătura de pătrunjel tocată fin. Păstrează câteva frunzulițe pentru decorul farfuriilor, când supa cremă de țelina va fi gata.
3. Asezonează cu sare, piper și nucușoară după gust și lasă totul să fiarbă încă 15 minute, amestecând din când în când.
4. Pune supa în blender împreună cu smântâna și mărunțește totul.
Știati că?
–
Specific supă cremă de țelină:
Internațional
Tipul supei cremă de țelină:
Supă cremă de post
Caloriile supei cremă țelină:
Cu puține calorii
Timpul de preparare a supei cremă de țelină:
30-60 minute
Complexitate preparare supa cremă de țelină:
Redusă
Supă cremă de sărbătoare:
Rețetă pentru tot anul
CEO la grupul Creative Art.
Îl recomandă experiența de Art Director și Publisher al revistelor Căminul, Bucătăria pentru toți, Bebelu, Industry Insights, și suplimentului ziarului România liberă.