Supa cremă de legume este o invenție minunată. De când am băgat lingura într-o supă cremă de legume m-am îndrăgostit iremediabil de acest preparat. Textura fină, cremoasă, bogată o face să fie deopotrivă elegantă, pretențioasă uneori, dar și extrem de accesibilă. Supa cremă de legume se poate realiza în principiu cu orice legume ai prin casă. Cu cât mai multe cu atât mai bogată în vitamine va fi.
INGREDIENTE Supă cremă de legume:
- 3 linguri de unt
- 1 ceapă mai mare
- un cartof
- 2 cești de apă sau supă de pui
- 200 g mix de legume congelate (broccoli, morcovi, mazăre etc.)
- 100 ml smântână
- sare și piper, după gust
MOD DE PREPARARE Supă cremă de legume:
1. Într-o cratiță, topește untul, la foc mediu, și pune la călit ceapa tocată mărunt.
2. Când ceapa se înmoaie, adaugă cartofii, curățați, spălați și tăiați cubulețe micuțe. Totodată, pune și cele două cești de lichid.
3. Lasă totul să fiarbă până când cartofii se înmoaie.
4. Între timp, mixul tău de legume gătește-l la abur. Tot ce trebuie să faci este să lași legumele să se dezghețe. Porționează-le pe toate în dimensiuni relativ egale, cu toate că cel mai bine se gătesc atunci când sunt întregi, au gust mult mai bun legumele. Dacă nu ai un steamer pentru a le pregăti, poți recurge la o strecurătoare și o oală plină cu apă. Pune apa la fier și când atinge punctul de fierbere așează strecurătoarea deasupra și acoperă cu un capac. Verifică din când în când, dar nu prea des pentru a nu prelungii gătirea (prin ridicarea frecventă a capacului se pierd vaporii de aburi responsabili cu gătirea).
5. Întoarce-te la cratița cu cartofi și verifică dacă s-au fiert. Dacă furculița pătrunde cu ușurință în ei poți să treci la pasul următor, pasărea cartofilor, împreună cu zeama și legumele gătite la aburi, într-un blender.
6. Supa cremă de legume, obținută la blender, se întoarce în cratiță și se mai fierbe pentru câteva minute.
7. Se potrivește de sare și piper și se adaugă smântâna.
Știați că?
Supa cremă de legume este o sursă bogată de vitamine?
Supa cremă de legume este foarte sățioasă, îți ține mai mult timp de foame pentru că se stomacul o digeră mai încet.
Specific supă cremă de legume:
Internațional
Tipul supei cremă de legume:
Supă cremă de legume
Supă cremă de post
Caloriile supei cremă de legume:
Cu puține calorii
Timpul de preparare a supei cremă de legume:
30-60 minute
Complexitate preparare supa cremă de legume:
Redusă
Supă cremă de sărbătoare:
Rețetă pentru tot anul

CEO la grupul Creative Art.
Îl recomandă experiența de Art Director și Publisher al revistelor Căminul, Bucătăria pentru toți, Bebelu, Industry Insights, și suplimentului ziarului România liberă.