Ciorbă de roșii

Simplă, ieftină și delicioasă, ciorba de roșii se prepară mai ales vara, când roșiile de grădină sunt moi și dulci. Este o ciorbă plină de nutrienți, care se prepară și foarte rapid. Veți avea nevoie de un kilogram de roșii, o ceapă, un morcov, un ardei roșu și puțină albitură după preferință, precum o bucățică de 50 de grame de țelină, o jumătate de rădăcină de păstârnac și o jumătate de rădăcină de pătrunjel. Veți mai avea nevoie de apă, sare, piper și o legătură de verdeață, de exemplu leuștean sau pătrunjel. Întâi de toate, opăriți roșiile într-o oală cu apă fierbinte și cu un praf de sare. Când pielea de pe roșii plesnește, scoateți roșiile într-o strecurătoare. Într-o oală separată, puneți aproximativ 3 litri de apă la fiert. În această apă fierbinte, veți adăuga toate legumele curățate, spălate și tăiate cuburi, și lăsați la fiert 20-30 de minute. În acest timp, curățați roșiile de coajă și fie le pasați fin cu ajutorul unui blender de mână, fie le tocați mărunt. Peste legumele fierte, adăugați piureul de roșii și mai lăsați să fiarbă împreună un sfert de oră. La final, stingeți focul și presărați peste ciorba de roșii o mână de verdeață tocată fin. Ciorba de roșii poate fi îmbogățită cu fidea, găluște de griș sau orez natur.

Sursă foto – https://www.thekitchn.com

Ai ceva de adăugat?...

*