Ciorbă de legume

Ciorba de legume nu ar trebui să lipsească din meniul nostru, fiind un preparat simplu, dar plin de nutrienți. Dacă pentru unii, ciorba este o variantă de cină ușoară, pentru alții ciorba de legume este nelipsită în zilele de post. Și tocmai pentru că este un fel de mâncare simplu, pentru a ieși cât mai gustos și sănătos, trebuie să folosiți legume și verdeață proaspătă din belșug. Nu vor lipsi nicidecum morcovii, țelina, păstârnacul, pătrunjelul și câteva fire de mărar și pătrunjel. Dacă doriți o ciorbă cât mai dietetică, nu adaugați cartofi sau tăiței. De asemenea, pentru un aport cât mai mare de vitamine și minerale, mai puteți adăuga în ciorbă câteva buchețele de broccoli sau conopidă, o jumătate de ceașcă de mazăre, câteva păstăi, precum și boabe de porumb. Se poate acri cu borș, lămâie sau suc de roșii și se servește cu chifle proaspete, mămăligă, ardei iute sau ceapă.

Sursă foto – http://en.aleppofood.com

Ai ceva de adăugat?...

*