Supă moldovenească

Supa moldovenească se gătește în mod tradițional cu multe legume, cu carne de găină și cu tăiței de casă. Se pot folosi pulpe, aripi de găină, spinare, gât și măruntaie. Se pune carnea la fiert într-o oală cu 3-4 litri de apă și vom aduna spuma care se formează la suprafață de câte ori este necesar pentru a obține o zeamă cât mai limpede. În acest timp, curățăm și spălam doi morcovi, un ardei roșu, un păstârnac, o bucată de rădăcină de țelină, un pătrunjel-rădăcină și o ceapă galbenă mare. Când carnea nu mai produce spumă, adăugăm în oală legumele întregi, pe care le vom fierbe 20-30 de minute. În paralel, vom face un aluat din 100 de grame de făină albă, un praf de  sare și un ou. Întindem aluatul într-o foaie subțire și tăiem tăiței mici și subțiri. După ce au fiert legumele, le scoatem din oală și adăugăm tăițeii. Opțional, morcovul se poate tăia în rondele și adăugat din nou în oală. Fierbem supa moldovenească trei minute, gustăm de sare și piper și tragem oala de pe foc. Se presară cu mărar și pătrunjel proaspăt și se servește cu puțină smântână.

Sursă foto – https://en.wikipedia.org

Ai ceva de adăugat?...

*