Supa de salată este vedeta sezonului de primăvară, atunci când suntem înconjurați de verde și de sănătate. Este o supă simplă, consistentă și foarte aromată. Se poate pregăti și în varianta dietetică, dar la fel de bine se poate îmbogăți cu o bucată de carne, slănină sau afumătură. Întâi de toate, vom spăla frunză cu frunză două sau trei căpățâni de salată. Se poate folosi salată normală sau creață. Vom fierbe salata în clocote apoi o scoatem într-o strecurătoare și o lăsăm la răcit, urmând să o tocăm cât mai fin. Între timp, se călește în puțin ulei de măsline o ceapă uscată sau câteva fire de ceapă verde, precum și câteva fire de usturoi. După ce s-au înmuiat, le presărăm cu o lingură de făină de grâu și puțină boia de ardei dulce. Se adaugă un litru de lapte sau apă, salata tocată și, dacă folosim, adăugăm acum carnea fiartă/afumătură/slănină. Se lasă supa să fiarbă în clocote la foc mic un sfert de oră, apoi se drege cu un amestesc format din 250 ml de smântână grasă, două gălbenușuri și mărar proaspăt. Se mai fierbe două minute și se ia de pe foc. Supa de salată se poate servi cu pâine proaspătă sau cu omletă.
Sursă foto – https://www.thekitchn.com