Supă de roșii cu orez

Supa de roșii cu orez este foarte îndrăgită în zilele toride de vară când mai toate gospodinele se feresc să stea vreme îndelungată în fața aragazului. Este o supă de sezon foarte hrănitoare, plină de vitamine și care ne întărește organismul moleșit de caniculă. Vom folosi un kilogram de roșii cât mai moi și dulci, pe care le punem la opărit într-o oală cu apă fierbinte și sare. Când pielea roșiilor plesnește, e timpul să scoatem roșiile într-o strecurătoare și să le lăsăm la răcit. Între timp, într-o oală în care am turnat câteva linguri de ulei de măsline și o cană de apă, punem la înăbușit o ceapă galbenă tăiată fin, un morcov și un ardei roșu tăiați în cuburi mici. După câteva minute, adăugăm o bucată mică de țelină și altă albitură după preferință, tăiate și acestea în cubulețe potrivite. Lăsăm legumele la înabușit pentru 5-7 minute, apoi adăugăm roșiile decojite șipasate la mână sau cu blenderul. Dacă dorim o consistență mai fluidă, completăm cu apă fierbinte. Tot acum se adaugă o jumătate de cană de orez spălat și zvântat și se lasă la fiert. La fel de bine, putem adugă orez brun fiert în prealabil, și asta pentru că orezul brun necesită cel puțin 40 de minute de fierbere. După ce orezul a fiert, gustăm de sare și piper și tragem oala de pe foc. Supa de roșii cu orez se presară cu pătrunjel proaspăt și se poate acri cu suc de lămâie.

Sursă foto – https://keitopotato.wordpress.com

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*