Supă de roșii cu găluște

Supa de roșii cu găluște este apreciată la multe mese, și nu ar putea fi altfel din moment ce este foarte nutritivă, aromată și aspectuoasă. Se gătește în special vara, când piețele abundă în roșii moi și dulci. Vom avea nevoie de un kilogram de roșii cât mai moi pe care le spălăm și le opărim în apă fierbinte cu un praf de sare. De îndată ce pielița roșiilor dă să plesnească, scoatem roșiile într-o strecurătoare și le lăsăm la răcit, urmând să le decojim și să le pasăm fin. Între timp, punem la călit în câteva linguri de ulei de măsline o ceapă tăiată marunt, un ardei roșu tăiat în cuburi mici și un morcov dat pe răzătoare. După ce s-au înmuiat, adăugăm o bucată mică de țelină, un păstârnac și un pătrunjel-rădăcină, tăiate și acestea în cuburi mici. Le vom căli împreună 6-7 minute, apoi adăugăm roșiile pasate. Dacă nu ne place textura, vom completa cu puțină apă fierbinte. Lăsăm să fiarbă câteva minute, apoi gustăm de sare și piper. La final, pregătim găluștele din 60 de grame de griș, un vârf de cuțit de sare și un ou. Formăm o pastă din aceste ingrediente, apoi cu o lingură luăm câte puțin și cufundăm găluștele în oală. Supa de roșii cu găluște devine și mai aromată dacă presărăm în farfurie pătrunjel sau busuioc proaspăt.

Sursă foto – http://inthekitchenwithkatiegriffin.blogspot.com

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*