Supă de pui

Supa de pui este unul dintre remediile cele mai eficiente atunci când răceala sau gripa te-a doborât. Simplă și rapid de făcut, supa de pui este bună oricând, vară sau iarnă, toamna sau primăvară, în orice sezon ea reprezintă o sură de energie, o adevărată poțiune magică.

supa-de-pui

INGREDIENTE Supă de pui:

  • 1000 g pui (pulpe sau ciocănele sau aripioare sau tacâmuri și piept de pui)
  • 3-4 cartofi potriviți
  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi subțiri și lungi
  • o țelină mică sau jumătate de țelină mare
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 2 ardei, unul verde și unul roșu
  • fidea sau tăieței (opțional puteți face tăieței de casă, proporția fiind: un ou, 100 g faină, un vârf de cuțit de sare)
  • pătrunjel

MOD DE PREPARARE Supă de pui:

1. Se spală carnea și se tranșează dacă este cazul, după preferințe.

2. Bucățile de pui se pun într-o oală plină până la jumătate cu apă rece, la foc mediu, cu puțină sare.

3. Până carnea de pui va fi fiartă, se adună cu o spumieră sângele și impuritățile ce se formează deasupra apei.

4. Între timp se pregătesc legumele, se curăță, se spală și se toacă după cum urmează:

  • cartofii se taie în cubulețe,
  • 2 morcovii, în funcție de cât de groși sunt, fie se taie pe jumătate, urmând a se crea bucățele lungi de aproximativ 3-4 cm, fie se porționează direct la această dimensiune, făcându-i să semene cu niște baby carrots. Cel de-al treilea morcov se va dă pe răzătoarea mică, urmând a fi călit la foc mic pentru a oferi o culoare ușor roșiatică supei de pui.
  • ceapa se toacă mărunt
  • ardeiul fideluță

5. Carnea fiartă se scoate din apă, urmând ca aceasta să fie strecurată. În oală se va întoarce doar pieptul de pui porționat în cubulețe.

6. La rând, după carne, urmează albitura, ce va fi pusă la fier întreagă, și morcovul. Când țelina și păstârnacul vor fi gata, vor fi înlăturate din supa de pui.

7. Până atunci se adaugă ceapa, cartofii și ardeiul. Morcovul ras se înmoaie în ulei, la foc mediu și se toarnă peste supa de pui. Se potrivește de sare.

8. Când toate legumele au fiert, albitura a fost scoasă, se adaugă fideaua. După câteva clocote se garnisește cu o mână zdravăna de pătrunjel, se stinge focul și se acoperă oala cu un capac pentru 5-10 minute.

Știati că?

  • Supa de pui care are ca și ingredient în preparare și oasele de pui este mai bogată în calciu?
  • Supa de pui este îndrăgită în toată lumea?
  • Supa de pui era considera un remdiu bun la toate, de la vindecarea leprei și până la urinatul în pat, de către filosofii și medicii din Antichitate?

Specific supă de pui:

Internațional

Tipul supei pui:

Supă cu carne

Caloriile supei de pui:

Cu puține calorii

Timpul de preparare al supei de pui:

30-60 minute

Complexitate preparare supă de pui:

Medie

Supă de sărbătoare:

Rețetă pentru tot anul

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*