Supa de pui cu tăiței nu doar că este un preparat miraculos atunci când suntem răciți și slăbiți, dar mai este și delicioasă, hrănitoare, perfectă chiar și pentru masa celor mici. Se poate face din orice bucată de carne de pui, fie aripi, ciocănele, fie spinare, pulpe și gât. Pentru copii, supa se poate face și din piept de pui. Se va pune la fiert într-o oală cu apă carnea de pui, având grijă să colectăm spuma care se formează la suprafață. În paralel, vom curăța și spăla o ceapă, un morcov, un ardei gras, o țelină cât o nucă, un păstârnac și un pătrunjel-rădăcină. Legumele pentru supa de pui se pot pune în oală întregi sau tăiate în cubulețe mici. Vom adăuga legumele atunci când carnea nu mai formează spumă și le vom fierbe 20 de minute. Dacă am folosit legume întregi, după fiebere se îndepărtează. Între timp, se face aluatul pentru tăiței de casă dintr-o sută de grame de făină, un ou și un praf de sare. Se modelează un aluat elastic, după care se întinde într-o foaie mare și subțire și se taie în fâșii mici și înguste. Adăugăm tăițeii în supă, lăsăm să mai dea câteva clocote, apoi tragem oala de pe foc. Supa de pui cu tăiței se presară cu mărar și pătrunjel proaspăt și se servește fierbinte.
Sursă foto – https://www.tasteofh