Supă de pui cu găluște

Supa de pui cu găluște este cu adevărat o mâncare de suflet, care ne pune pe picioare atunci când suntem răciți și ne ține de cald în zilele geroase de iarnă. Nu se prepară deloc greu, iar gustul său delicat îi cucerește chiar și pe cei mici. Prin urmare, vom pune la fiert carnea de pui. Putem folosi ciocănele, pulpe cu spată, aripi sau alte bucăți de carne. Se fierbe carnea la foc mic și se adună spuma care se formează la suprafață, având grijă să obținem o zeamă cât mai curată. În timpul acesta, curățăm și spălăm o ceapă, un ardei gras. un morcov, o rădăcină de pătrunjel, un păstârnac și o bucată de rădăcină de țelină. Când carnea nu mai formează spumă, se pun la fiert și legumele întregi. Le vom fierbe și pe acestea la foc mic timp de 20 de minute. Când carnea și legumele sunt complet fierte, le scoatem pe un platou și le folosim pentru alte preparate. Dacă dorim, tăiem morcovul în rondele și îl adăugăm din nou în supă. Găluștele pentru supa de pui se fac din 60 de grame de griș, un vârf de cuțit de sare și un ou mare. Se amestecă toate aceste ingrediente, iar apoi se ia cu o lingură câte puțin din compoziție și se afundă în oala cu supă. Fierbem găluștele două-trei minute, gustăm de sare și piper și stingem focul la oală. Supa de pui cu găluște se presară cu mărar și pătrunjel din belșug.

Sursă foto – https://www.seriouseats.com

Ai ceva de adăugat?...

*