Supă de pui a la grec

Supa de pui a la grec este foarte delicioasă și aromată, cu toate că e gata în timp scurt. Este potrivită mai ales în perioadele reci ale anului, fiind un preparat destul de consistent și hrănitor. De cele mai multe ori, supa de pui a la grec constituie o masă în sine. Vom folosi un pui întreg, aripi, ciocănele sau orice altă bucată de carne dorim. Punem carnea de pui la fiert într-o oală cu 3 litri de apă și adunăm spuma care se formează la suprafață de câte ori este necesar. În paralel, spălăm și tăiem în cuburi potrivite o ceapă galbenă, un ardei roșu, un morcov, un păstârnac, o felie de țelină și un pătrunjel-rădăcină. Când carnea nu mai produce spumă, adăugăm legumele în oală și lăsam să fiarbă 15-20 de minute. După ce a trecut timpul de fierbere, adăugăm, după preferință, orez, fidea cuiburi sau tăiței de casă și mai lăsăm la fiert. La final, gustăm de sare și piper, apoi tragem oala de pe foc și dregem supa cu un amestec format din 200 ml de smântână și 3 gălbenușuri. Supa de pui a la grec se presară cu mărar și pătrunjel tocate fin și se servește fierbinte.

Sursă foto – https://www.seriouseats.com

Ai ceva de adăugat?...

*