Supă de linte roșie

Supa de linte roșie este binevenită mai cu seamă în zilele de post, dar poate fi o masă consistentă ori de câte ori dorim să mâncăm ceva hrănitor, îndestulător și sănătos. Lintea roșie mai prezintă și avantajul de a fierbe mai rapid, fiind deseori un înlocuitor pentru fasole. Întâi de toate, vom spăla și vom pune la scurs aproximativ 400 de grame de linte roșie. Între timp, într-o oală turnăm câteva linguri de ulei de măsline și călim o ceapă, un morcov, un ardei roșu și o bucată mică de țelină. După ce legumele s-au înmuiat, adăugăm apă fierbinte și lintea roșie. Veți observa că supa formează spumă atunci când dă în clocot, spumă pe care trebuie să o îndepărtați. Se adaugă sare, piper, o frunză de dafin, boia dulce de ardei și orice alte ierburi și condimente dorim și fierbem supa la foc mic timp de 20 de minute, după care adăugăm o roșie decojită și tocată fin. Se lasă să mai clocotească trei minute, apoi tragem oala de pe foc. Supa de linte roșie se presară cu pătrunjel proaspăt și se servește cu crutoane de pâine.

Sursă foto – http://www.pakrecipes.net

Ai ceva de adăugat?...

*