Supă de legume

Supa de legume este grozavă pentru zilele de post, precum și pentru zilele de vară când organismul pare să respingă mâcărurile grele. Se prepară rapid, este ieftină și foarte permisivă. Putem folosi orice și oricâte legume dorim, ba chiar și resturi de legume din frigider. Într-o oală cu apă fierbinte, punem la fiert pentru 20 de minute o ceapă tăiată fin, un ardei tocat grosier, o gulie, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, un păstârnac și o felie de rădăcină de țelină tăiate în cuburi. Între timp, dacă dorim să oferim ceva mai multă consistență supei, vom pregăti câteva păstăi verzi, o jumătate de cană de mazăre, câteva buchețele de conopidă și trei cartofi tăiați în cuburi. Se fierb și aceste legume un sfert de oră, după care se gustă de sare și piper. Se ia oala de pe foc și se presară peste supa de legume o mână de frunze de pătrunjel și o mână de mărar. Supa de legume se servește cu chifle de pâine proaspătă cu semințe.

Sursă foto – https://www.chowh

Ai ceva de adăugat?...

*