Supă de fasole verde

Supa de fasole verde este un preparat minunat în perioada postului, dar și atunci când dorim să beneficiem de proprietățile fasolei verzi. Nu se face deloc greu, este o mâncare dietetică și plină de vitamine. Pentru această supă, putem folosi fasole verde proaspătă, dar la fel de bine putem apela și la fasolea verde congelată. Întâi de toate, curățăm și tăiem în cuburi mici cât mai multe legume proaspete, precum ceapă galbenă, un ardei gras, un morcov, o bucată de țelină, un păstârnac și un pătrunjel-rădăcină. Desigur, se mai pot folosi și resturi de legume, ca dovlecel, tijă de apio, praz, gulie, conopidă sau broccoli. Iar pentru ceva mai multă culoare, puteți pune spre final și câteva boabe dulci de porumb. Vom pune la fiert legumele pregătite într-o oală cu 3 litri de apă și un praf de sare. Fierbem legumele 20 de minute, după care adăugăm 400-500 de grame de fasole verde spălată și scursă bine sau congelată. Lăsăm supa să fiarbă în clocote mici până când fasolea verde devine moale, completând cu apă fierbinte când e cazul. Gustăm de sare și piper, apoi tragem oala de pe foc și presărăm verdeață din abundență. Fasolea verde este evidențiată foarte bine de pătrunjel sau oregano. Supa de fasole verde poate fi acrită în farfurie cu suc de lămâie și se servește cu pâine prăjită.

Sursă foto – https://www.tasteofhome.com

Ai ceva de adăugat?...

*