Supă de dovleac

Supa de dovleac nu este nicidecum un preparat pretențios sau greu de pregătit. Dimpotrivă, este o mâncare ieftină, nutritivă, gustoasă și care se prepară rapid. Supa de dovleac cu atât este mai delicioasă dacă folosim legume și verdeață proaspete. Prin urmare,  vom pune la înăbușit în câteva linguri de ulei de măsline și o cană de apă o ceapă, doi căței de usturoi și un morcov curățați și tăiați în cuburi mici. După ce s-au înmuiat, adăugăm un ardei gras, o bucată mică de țelină și un pătrunjel-rădăcină și lăsăm să se călească împreună. Între timp, curățăm și tăiem după preferință un dovleac. După ce legumele din oală s-au înmuiat, adăugăm dovleacul, apă, sare, piper și o frunză de dafin. Lăsăm supa să fiarbă cel mult 20 de minute, după care adăugăm ori patru linguri de bulion ori o roșie opărită, decojită și tăiată în cuburi. Se mai lasă să dea câteva clocote, apoi stingem focul și presărăm câteva frunze de pătrunjel tocate fin. Supa de dovleac se poate servi cu crutoane cu usturoi, cu focaccia cu oregano sau cu pâine prăjită.

Sursă foto – https://www.healthyfood.co.nz

Ai ceva de adăugat?...

*