Supă de conopidă

Supa de conopidă este ușoară, încărcată cu vitamine și foarte delicioasă, chiar dacă nu conține carne. Este un fel potrivit de mâncare atunci când dorim o cină care să nu se aglomereze stomacul. Vom folosi legume din belșug, o conopidă medie proaspătă și verdeață multă. Prin urmare, într-o oală în care am turnat câteva linguri de ulei de măsline și o cană de apă vom înăbuși o ceapă și un morcov tăiate în cuburi, ca după cinci minute să adăugăm și un ardei gras, o felie de țelină, un păstârnac și un pătrunjel-rădăcină, curățate și spălate și acestea în cuburi cât mai mici. Lăsăm legumele să se înmoaie 10 minute, timp în care spălăm conopida și o desfacem în buchețele mici. Adăugăm conopida în oală, 2-3 litri de apă și lăsăm la fiert 10 minute, după care punem 5 linguri de bulion concentrat sau o roșie mare opărită, decojită și tocată marunt, și mai fierbem 5 minute. Supa se trage de pe foc și se drege cu 200 ml de smântână grasă amestecată bine cu 3 gălbenușuri de ou. Se gustă de sare și de piper și se presară cu mărar și pătrunjel.

Sursă foto – https://www.drweil.com

Ai ceva de adăugat?...

*