Supă de ciuperci

Supa de ciuperci se pregătește mai ales în zilele de post, dar la fel de binevenită este și în restul anului și oricând dorim să mâncăm ceva consistent și aromat, dar cu puține calorii. Plus că ciupercile sunt și foarte sănătoase și pot înlocui foarte bine carnea de pui. Așadar, curățăm și tăiem în felii subțiri 400-500 de grame de ciuperci Champignon albe sau brune. Le punem la înăbușit în câteva linguri de ulei de măsline extravirgin amestecat cu apă și cu un praf de sare, dar nu mai mult de zece minute. Între timp, punem la fiert o ceapă, un morcov, o felie de țelină și un pătrunjel-rădăcină, toate curățate și tăiate în cuburi mici. Adăugăm peste legume ciupercile înăbușite și lăsăm să fiarbă împreună timp de 20-30 de minute, după care punem 5 linguri de bulion concentrat și o jumătate de cană de orez basmati spălat și zvântat. Din acest moment, mai fierbem supa 10 minute, apoi stingem focul și presărăm o mână de frunze de pătrunjel tocate. Supa de ciuperci poate fi asezonată cu un mujdei slab de usturoi.

Sursă foto – https://www.taste.com.au

Ai ceva de adăugat?...

*