Supă de chimen

Se spune despre semințele de chimen că ar avea efecte surprinzătoare asupra senzației de balonare, așa că o supă de chimen este cu atât mai binevenită când dorim să ne intrăm în formă. Ba mai mult, supa de chimen se prepară repede, este ieftină și foarte aromată. Pe lângă o lingură de chimen, vom mai avea nevoie și de ceva legume, și anume o ceapă, doi căței de usturoi, un morcov și o felie de rădăcină de țelină. Pentru arome și savoare desăvârșită nu trebuie să lipsească din supă bulionul, pasta de ardei, făină, boia de ardei dulce, sare, piper și câteva frunze de pătrunjel. Așadar, se curăță și se taie în cuburi legumele, apoi se călește ceapa cu usturoiul în câteva linguri de ulei de măsline. Când s-au înmuiat suficient, adăugăm peste ceapă și usturoi restul legumelor tocate și lingura de semințe de chimen. Se călesc împreună trei minute, apoi se presară o lingură de făină de grâu și boia de ardei dulce. Se toarnă peste acest amestec aproximativ 5 căni de apă și se lasă să fiarbă cam un sfert de oră. Se condimentează cu sare, piper, cu patru linguri de bulion concentrat și o lingură de pastă de ardei. Supa de chimen se asezonează la final cu pătrunjel proaspăt și se servește cu crutoane de pâine.

Sursă foto – https://zsuzsaisinthekitchen.blogspot.com

Ai ceva de adăugat?...

*