Supă de ceapă

Cu ingrediente banale sau ceva mai sofisticate, supa de ceapă este o surpriză încântătoare și nespus de ieftină. Vorbim despre o rețetă de origine franceză, așa că putem déjà să ne imaginăm savoarea. Supa de ceapă se poate prepara simplu din ceapă, ulei, unt, făină, sare, apă și puțin cașcaval, dar la fel de bine se poate înlocui apa cu supă de vită sau legume. Foarte gustoasă iese și dacă scăpăm puțin vin sau cognac. Așadar, o jumătate de kilogram de ceapă se curăță, se taie julien și se pune la călit la foc mic într-o oală cu puțin ulei și un cub mic de unt. Când ceapa s-a înmuiat puțin, adăugăm o lingură de făină și 100 ml de apă sau supă de vită ori legume, și o lăsăm la înăbușit. La final, gustăm de sare și piper și presărăm deasupra cașcaval dat pe răzătoarea mare. Se poate presăra cașcaval direct în bol, iar supa fiind fierbinte va topi cașcavalul pe loc. Se mai poate transfera supa în boluri rezistente și se dă la cuptor numai cât să se topească cașcavalul. Supa de ceapă se servește cu pâine prăjită.

Sursă foto – https://www.tastemade.com

Ai ceva de adăugat?...

*