Supă de cartofi

Supa de cartofi este o mâncare ușoară, dar nutritivă, iar dacă o consumăm fără tăiței, fidea sau pâine, nici nu trebuie să ne facem griji în privința carbohidraților. În plus, supa de cartofi este delicioasă și se gătește rapid. Vom pregăti legumele care se pun prima dată la fiert, și anume o ceapă, un ardei gras, o felie de rădăcină de țelină, un morcov, un păstârnac și un pătrunjel-rădăcină. Se curăță, se spală și se taie legumele în cubulețe potrivite apoi se fierb preț de 20 de minute. În acest timp, curățăm și tăiem în cuburi 5 cartofi medii, nu foarte făinoși sau sfărâmicioși. Mai putem pregăti și alte legume, precum dovlecei, mazăre sau conopidă. Se fierb și aceste legume un sfert de oră, apoi se gustă supa de sare și piper. Se ia de pe foc și se presară cu pătrunjel și mărar. Pentru și mai multe beneficii, la servire putem adăuga în supa de cartofi semințe crude de in, de dovleac sau de floarea-soarelui.

Sursă foto – https://www.foodandwine.com

Ai ceva de adăugat?...

*