Supă a la grec

O supă a la grec delicioasă se pregătește întotdeauna cu produse de cea mai bună calitate, așa că veți avea nevoie de carne de pui cu os (aripi, pulpe cu spată, spinare, gât), verdeață proaspătă, legume din belșug, trei gălbenușuri de ou și smântână grasă. Carnea de pui se pune la fiert într-o oală cu 3-4 litri de apă și se va aduna cu grijă spuma care se formează la suprafață de câte ori este nevoie. Între timp, curățăm și tăiem în cuburi mici o ceapă, un ardei gras, un morcov, o felie de țelină, un păstârnac și o rădăcină de pătrunjel. Când carnea de pui nu mai formează spumă, adăugăm în oală și legumele pregătite și le vom fierbe împreună 20 de minute. După fierberea legumelor, opțional se poate îmbogăți supa cu 4 linguri de bulion concentrat și cu fidea ori tăiței de casă. Dacă se dorește o supă mai ușoară și limepede, vom renunța la aceste ultime două ingrediente. La final, tragem oala de pe foc și dregem supa cu 200 ml de smântână cu un conținut de grăsime de 20% amestecată cu 3 gălbenușuri de ou. Gustăm de sare și piper și presărăm mărar și pătrunjel tocate cât mai fin.

Sursă foto – https://pleasepasstherecipe.com

Ai ceva de adăugat?...

*