Supa cremă de dovlecei este o adevărată porție de primăvară într-un castron aburind. Atât culoarea sa proaspătă, cât și aromele ademenitoare discrete ale usturoiului și poate și ale busuiocului, dacă ai curaj să presari câteva firicele deasupra te vor convinge să transformi supa cremă de dovlecei într-un preparat tradițional, de familie.
INGREDIENTE Supă cremă de dovlecei:
- 4 dovlecei mari
- 1 ceapă albă mare
- 1 cățel de usturoi
- 2 cartofi mai mari
- 1 l supă de pui/legume
- 1 lingură de ulei de măsline
- 150 ml smântână
- sare și piper
MOD DE PREPARARE Supă cremă de dovlecei:
1. Timp de 5 minute gătește la foc mediu, dovleceii și cartofii tocați cubulețe, ceapa mărunțită și usturoiul, în uleiul încins în prealabil.
2. Adaugă supa de pui plus o ceașcă de apa. Când atinge punctul de fierbere micșorează flacăra de sub cratița cu supă și lasă totul să fiarbă încet cam 20 minute, până se fierb cartofii.
3. Înlătură cratița de pe foc și las-o să se răcească cam 5 minute.
4. Mărunțește ingredientele cu un blender sau într-un robot de bucătărie și pune din nou supa cremă de dovlecei la încălzit după ce ai adăugat și smântâna. Potrivește de sare și piper, iar când ajunge să fiarbă este gata de servit.
Știați că?
–
Specific supă cremă de dovlecei:
Internațional
Tipul supei cremă de dovlecei:
Supă cremă de legume
Supă cremă de post
Caloriile supei cremă de dovlecei:
Cu puține calorii
Timpul de preparare a supei cremă de dovlecei:
30-60 minute
Complexitate preparare supa cremă de dovlecei:
Redusă
Supă cremă de sărbătoare:
Rețetă pentru tot anul

CEO la grupul Creative Art.
Îl recomandă experiența de Art Director și Publisher al revistelor Căminul, Bucătăria pentru toți, Bebelu, Industry Insights, și suplimentului ziarului România liberă.