Supa cremă de dovleac este ușor atipică, dar gustoasă și sănătoasă. Deși o poți pregăti în orice moment al anului, supa cremă de dovleac este ideală toamnă, pentru că este sezonul lor.
INGREDIENTE Supă cremă de dovleac:
- 1 ceapă medie
- 2 linguri de unt
- 450 g de piure de dovleac
- 400 ml supă de pui sau apă
- sare
- 1/4 linguriță de scorțișoară măcinată
- un vârf de cuțit de ghimbir dat pe răzătoare
- piper
- 100 ml lapte
MOD DE PREPARARE Supă cremă de dovleac:
Înainte de a te apuca de supa cremă de dovleac trebuie să-ți spun cum să pregătești piureul. Curăță dovleacul de semințe și coajă. Pune-l la fiert în apă cu jumătate de linguriță de zahăr brun și o linguriță de sare. Când acesta s-a fiert pune-l în blender și amestecă bine până devine o pastă.
1. Într-o cratiță topește untul și călește ceapa până se înmoaie.
2. Adaugă apa sau supa de pui și așteaptă să înceapă să fiarbă. La primul clocot acoperă cratița cu un capac și lasă să fiarbă pentru 15 minute.
3. Transferă zeamă într-un blender și amestecă până obții o compoziție omogenă.
4. Întoarce-te la cratiță, toarnă zeamă și adaugă piureul de dovleac, ghimbirul, scorțișoara, sarea și piperul.
5. Amestecă bine și lasă compoziția până ajunge din nou să fiarbă. La primul clocot acoperă cratița, micșorează flacăra focului și mai lasă să fiarbă timp de 10 minute.
6. După expirarea celor 10 minute adaugă laptele. Amestecă ușor de câteva ori. Atenție! Compoziția nu trebuie să fiarbă.
Știați că?
–
Specific supă cremă de dovleac:
Internațional
Tipul supei cremă de dovleac:
Supă cremă de legume
Supă cremă de post
Caloriile supei cremă de dovleac:
Cu puține calorii
Timpul de preparare a supei cremă de dovleac:
30-60 minute
Complexitate preparare supa cremă de dovleac:
Redusă
Supă cremă de sărbătoare:
Rețetă pentru Crăciun
Rețetă pentru tot anul

CEO la grupul Creative Art.
Îl recomandă experiența de Art Director și Publisher al revistelor Căminul, Bucătăria pentru toți, Bebelu, Industry Insights, și suplimentului ziarului România liberă.