Supă cremă de dovleac

Supa cremă de dovleac este ușor atipică, dar gustoasă și sănătoasă. Deși o poți pregăti în orice moment al anului, supa cremă de dovleac este ideală toamnă, pentru că este sezonul lor.

Supa-crema-de-dovleac
INGREDIENTE Supă cremă de dovleac:

  • 1 ceapă medie
  • 2 linguri de unt
  • 450 g de piure de dovleac
  • 400 ml supă de pui sau apă
  • sare
  • 1/4 linguriță de scorțișoară măcinată
  • un vârf de cuțit de ghimbir dat pe răzătoare
  • piper
  • 100 ml lapte

MOD DE PREPARARE Supă cremă de dovleac:

Înainte de a te apuca de supa cremă de dovleac trebuie să-ți spun cum să pregătești piureul. Curăță dovleacul de semințe și coajă. Pune-l la fiert în apă cu jumătate de linguriță de zahăr brun și o linguriță de sare. Când acesta s-a fiert pune-l în blender și amestecă bine până devine o pastă.
1. Într-o cratiță topește untul și călește ceapa până se înmoaie.

2. Adaugă apa sau supa de pui și așteaptă să înceapă să fiarbă. La primul clocot acoperă cratița cu un capac și lasă să fiarbă pentru 15 minute.

3. Transferă zeamă într-un blender și amestecă până obții o compoziție omogenă.

4. Întoarce-te la cratiță, toarnă zeamă și adaugă piureul de dovleac, ghimbirul, scorțișoara, sarea și piperul.

5. Amestecă bine și lasă compoziția până ajunge din nou să fiarbă. La primul clocot acoperă cratița, micșorează flacăra focului și mai lasă să fiarbă timp de 10 minute.

6. După expirarea celor 10 minute adaugă laptele. Amestecă ușor de câteva ori. Atenție! Compoziția nu trebuie să fiarbă.

Știați că?

Specific supă cremă de dovleac:
Internațional

Tipul supei cremă de dovleac:
Supă cremă de legume
Supă cremă de post

Caloriile supei cremă de dovleac:
Cu puține calorii

Timpul de preparare a supei cremă de dovleac:
30-60 minute

Complexitate preparare supa cremă de dovleac:
Redusă

Supă cremă de sărbătoare:
Rețetă pentru Crăciun
Rețetă pentru tot anul

Ai ceva de adăugat?...

*