Supa cremă de conopidă este un preparat de origine franceză foarte fin și ușor sofisticat, ce poate fi pregătit mai ales toamna când conopida se găsește din belșug.
INGREDIENTE Supă cremă de conopidă:
- 1 conopidă mare (aproximativ 1500 g)
- 1 cartof mare
- 1 ceapă medie
- 25 unt
- 4 linguri ulei de măsline
- 500 ml supă de pui sau legume
- 600 ml lapte
- 150 ml smântână
- 250 g ciuperci
- 1 legătură ceapă verde
MOD DE PREPARARE Supă cremă de conopidă:
1. Înainte de a trece la primul pas în obținerea supei creme de conopidă, aceasta trebuie mărunțită prin desprinderea buchețelelor, unele de altele. Alături de ceapa și cartoful transformate în cubulețe, se pun să se înmoaie într-o cratiță în care a fost pus jumătate din uleiul de măsline și unt.
2. La temperatura mică legumele se vor găti timp de 10 minute, acoperite. Amestecă din când în când.
3. Adaugă supa și las-o să se încălzească ușor până începe să fiarbă, apoi adaugă și laptele.
4. Așteaptă din nou să atingă punctul de fierbere, condimentează după gust și mai lasă să fiarbă, fără capac de data aceasta timp de 10-15 minute.
5. Adaugă jumătate din cantitatea de smântână și treci la pasul următor, transformarea acestui mix într-o supă cremă prin mărunțirea ingredientelor cu un blender de mână.
6. Ciupercile le vei folosi la servit, așa că restul de unt rămas, topește-l într-o tigaie și călește bine ciupercile tăiate feliuțe, până se înmoaie, toată apa din ele se evapor, iar ele devin maronii. Tot pentru servit vei folosi și frunzele cepei verzi. Tocate foarte fine, acestea trebuie presărate de jur împrejurul feliuțelor de ciuperci așezate în mijloc. O lingură extra de smântână este pentru cei care vor să îmbogățească gustul supei cremă de conopidă.
Știați că?
Supa cremă de conopidă pentru a avea o textură extra fină trebuie trecută printr-o sită după ce a fost mărunțită de blender. Ajută-te de o lingură pentru a pasa bine bucățile mai mari și a fi sigură că nu pierzi bucăți prețioase din legume.
Specific supă cremă de conopidă:
Internațional
Tipul supei cremă conopidă:
Supă cremă de legume
Supă cremă de post
Caloriile supei cremă conopidă:
Cu puține calorii
Timpul de preparare a supei cremă de conopidă:
30-60 minute
Complexitate preparare supa cremă de conopidă:
Redusă
Supă cremă de sărbătoare:
Rețetă pentru tot anul

CEO la grupul Creative Art.
Îl recomandă experiența de Art Director și Publisher al revistelor Căminul, Bucătăria pentru toți, Bebelu, Industry Insights, și suplimentului ziarului România liberă.