Supă cremă de ciuperci

Supa cremă de ciuperci este preferata mea, pentru că ador ciupercile sub orice formă, iar în această variantă, sub formă de supă cremă de ciuperci, aș mânca până la refuz. În plus, este și foarte ușor de realizat și este gata relativ repede, în 45 minute.

Supa-crema-de-ciuperci
INGREDIENTE Supă cremă de ciuperci:

  • 600 g ciuperci (de orice fel)
  • 1 ceapă
  • o țelină mică
  • 3 căței de usturoi
  • câteva fire de pătrunjel proaspăt
  • 1500 ml supă de pui sau legume
  • 75 ml smântână
  • ulei de măsline
  • sare și piper
  • cimbru

MOD DE PREPARARE Supă cremă de ciuperci:

1. Curăță ciupercile și taie-le feliuțe. Împreună cu ceapa tăiată julien, usturoiul feliuțe, pătrunjelul tocat mărunt, țelina, de asemenea, feliată, și cimbrul, vor merge într-o cratiță în care ai încins câteva linguri de ulei de măsline.

2. Călește legumele cu capac, amestecând din când în când, până se înmoaie.

3. Scoate din tigaie câteva linguri de ciuperci și pune-le deoparte.

4. Adaugă supa și lasă să atingă punctul de fierbere, când va trebui să reduci flacăra la minim. Lasă să fiarbă timp de 15 minute.

5. Condimentează cu sare apoi trece totul printr-un blender de mână.

6. Adaugă smântâna (la temperatura camerei) și mai lasă supa pe foc până atinge din nou punctul de fierbere.

7. După ce torni supa cremă de ciuperci în castroane, așează deasupra 2-3 feliuțe de ciuperci păstrate și câteva frunzulițe de pătrunjel proaspăt.

Știați că?
Supa cremă de ciuperci are aproximativ 200 de calorii per porție.
Acest preparat se poate servi cu pâine prăjită cu usturoi, tăiată cubulețe (crutoane).

Specific supă cremă de ciuperci:
Internațional

Tipul supei cremă de ciuperci:
Supă cremă de legume

Caloriile supei cremă de ciuperci:
Cu puține calorii

Timpul de preparare a supei cremă de ciuperci:
30-60 minute

Complexitate preparare supa cremă de ciuperci:
Redusă

Supă cremă de sărbătoare:
Rețetă pentru tot anul

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*