Supă cremă de cartofi

Supa cremă de cartofi poate că nu este la fel de cunoscută ca cea de țelină, ciuperci sau broccoli, însă este la fel de gustoasă și mult mai economică. Ca și timp de preparare, nu-ți ia mai mult de 45 de minute să o servești, asta cu tot cu pregătitul legumelor (curățat, spălat și tocat).

Supa-crema-de-cartofi
INGREDIENTE Supă cremă de cartofi:

  • 700 ml supă, de pui sau legume
  • 1 ceapă medie
  • 2 cartofi mari
  • 1 linguriță de mărar uscat sau proaspăt tocat
  • 4 linguri de făină
  • 4 linguri de unt
  • sare și piper
  • 500 ml lapte

MOD DE PREPARARE Supă cremă de cartofi:

1. Într-o cratiță pune la fier, la foc mediu, supa cu ceapa tocată mărunt, cartofii tăiați cubulețe și mărarul.

2. Din momentul în care apa începe să fiarbă, redu intensitatea flăcării la minim și mai lasă să fiarbă pentru 15 minute.

3. Supa obținută trebuie procesată fie cu un blender de mână fie într-unul fix, cu capac. Amestecă până obții o cremă fină.

3. Într-o cratiță, topește untul și pune cele patru linguri de făină, amestecând bine. Condimntează cu sare și piper și adaugă laptele.

4. Acest sos se ține pe aragaz până când începe să fiarbă, iar apoi se adaugă supa cremă de cartofi procesată la blender.

5. Când toată supa cremă s-a încălzit este gata de pus în castroane.

Știați că?
În supa cremă de cartofi poți adăuga puțin cașcaval ras pentru a-i intensifica gustul.

Specific supă cremă de cartofi:

Internațional

Tipul supei cremă de cartofi:
Supă cremă de legume
Supă cremă de post
Caloriile supei cremă de cartofi:
Cu puține calorii

Timpul de preparare a supei cremă de cartofi:
30-60 minute

Complexitate preparare supa cremă de cartofi:
Redusă

Supă cremă de sărbătoare:
Rețetă pentru tot anul

Ai ceva de adăugat?...

*