Supa cremă de broccoli are aproximativ 200 de calorii pentru o porţie, se pregăteşte foarte repede și foarte ușor, motiv pentru care o poţi faci oricând, chiar şi într-o zi obositoare din săptămână.
INGREDIENTE Supă cremă de broccoli:
- 1 pungă de broccoli congelați
- 180 ml apă
- 450 ml supă de pui/legume
- 100 g unt/margarină
- 1 ceapă medie
- 60 g făină
- 350 ml lapte
MOD DE PREPARARE Supă cremă de broccoli:
1. Fierbe apa într-o cratiță împreună cu broccoli. Când apa atinge punctul de fierbere, redu focul la minim, acoperă cratița cu un capac și lasă să fiarbă timp de 7 minute.
2. După cele 7 minute, când broccoli s-au înmuiat, scurge-i de apă și jumătate din cantitate, împreună cu supa de pui sau legume, pune-o într-un blender. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă.
3. Topește untul la foc mediu în cratița folosită pentru fierberea broccolilor. Adaugă ceapa tocată mărunt și călește-o timp de 2 minute, până se înmoaie. Pune în ploaie făina şi amestecă uşor, continuu astfel încât să eviţi formarea cocoloaşelor. Treptat, toarnă şi laptele. Amestecă continuu până când toată compoziţia atinge punctul de fierbere. Acum este momentul să adaugi deopotrivă broccoli din blender precum şi poţia pe care ai dat-o deoparte, dar nu înainte ca aceştia din urmă să fie tocaţi nu foarte fin.
4. Găteşte totul pentru încă vreo câteva minute înainte de a o pune în castroane.
Știați că?
–
Specific supă cremă de broccoli:
Românesc
Tipul supei cremă de broccoli:
Supă cremă de legume
Supă cremă de post
Caloriile supei cremă de broccoli:
Cu puține calorii
Timpul de preparare a supei cremă de broccoli:
0-30 minute
Complexitate preparare supa cremă de broccoli:
Redusă
Supă cremă de sărbătoare:
Rețetă pentru tot anul

CEO la grupul Creative Art.
Îl recomandă experiența de Art Director și Publisher al revistelor Căminul, Bucătăria pentru toți, Bebelu, Industry Insights, și suplimentului ziarului România liberă.