Ciorba-de-fasole-verde

Ciorbă de fasole verde

Ciorbă de fasole verde, o rapsodie a verii, o delicatesă simplă, ușoară, gustoasă. Ciorba de fasole verde este o bogăție, o porție de vitamine sănătoasă, excelentă rece sau fierbinte, cu ardei iute sau ceapă de apă ori ceapă verde. Ciorba de fasole verde se poate face în orice perioadă din […] vezi rețeta »

Ciorba-de-loboda

Ciorbă de lobodă

Ciorba de lobodă este o ciorbă de primăvară minunată, bogată în culoare, gustoasă ce se poate servi cu succes și rece, ca și cea de fasole verde de altfel. Pentru că îmi place gustul său, pentru că se prepară foarte, foarte repede, îmi place să pregătesc această ciorbă de lobodă […] vezi rețeta »

Bors-de-ciuperci

Borș de ciuperci

Borș de ciuperci – cât de des ai auzit de acest preparat? Borșul de ciuperci este una dintre cele mai ușoare feluri de mâncare ce pot fi gătite într-un timp extrem de scurt datorită numărului redus de ingrediente. Înainte de a trece la modul de preparate trebuie să vă împărtășesc […] vezi rețeta »

Bors-de-dovlecel

Borș de dovlecei

Borșul de dovlecei este un preparat extrem de simplu de realizat, complexitatea sa redusă permițându-vă să pregătiți acest borș de dovlecei oricând, chiar și într-o zi dintr-o săptămână aglomerată. În plus, faptul că este una dintre legumele pe care o puteți găsi în supermarketuri în orice perioadă din an, borșul […] vezi rețeta »

Bors-de-loboda

Borș de lobodă

Borșul de lobodă este una dintre cele mai bune feluri de mâncare ce le poți consuma în sezonul cald. Răcoritor și ușor, borșul de lobodă este un deliciu servit mai ales rece, de la frigider alături de ceapă verde. Bogat în vitamine, borșul de lobodă are o culoare foarte frumoasă […] vezi rețeta »

Supa-crema-de-rosii

Supă cremă de roșii

Supa cremă de roșii este o altă supă extrem de gustoasă, însă trebuie să ai mare grijă la roșiile pe care le alegi. Supa cremă de roșii se poate realiza și cu roșii conservate, însă este mult mai reușită dacă folosești produse proaspete. De asemenea, un truc la care poți […] vezi rețeta »

Supa-crema-de-telina

Supă cremă de țelină

Supa cremă de țelină, la fel ca și celelalte supe creme, se face extrem de ușor, poate cel mai ușor dintre toate. Ceea ce este interesant este faptul că această legumă atât de subestimată în general, devine vedeta unui prepara. Dulceața și aroma sa, inconfundabile de altfel, sunt puse în […] vezi rețeta »

Supa-de-rosii

Supă de roșii

Supa de roșii inevitabil îmi amintește de grădiniță, de mesele lungi – precum cele de la nunțile tradiționale de odinioară – cu băncuțe de o partea și de altă, de șorțulețul albastru, pe care-l murdăream cu siguranță în fiecare zi și pentru care mama mereu mă certa. Să-mi amintesc cum […] vezi rețeta »

Ciorba-de-pui

Ciorbă de pui

Ciorba de pui este una dintre cele mai comune ciorbe și mai accesibile, totodată. Pentru un gust și mai bun, pe lângă părțile mai bogate în carne, se pot folosi și tacâmuri, de genul gât, capul de pui, picioarele și spatele păsării, pe care ulterior le poți scoate din zeamă. […] vezi rețeta »

Bors-de-salata-verde

Borș de salată verde

Borșul de salată verde ați crede că este un preparat utilizat în dietele drastice, când vreți să slăbiți foarte repede. Ei bine, acest borș de salată verde pe care vi-l prezint, nu-i chiar așa, pe lângă faptul că se drege cu smântână grasă, poate la fel de bine să includă […] vezi rețeta »