Ciorba de sfecla rosie

Ciorbă de sfeclă roșie

Cu toate că ciorba de sfeclă roșie se gătește mai ales în perioada postului, este deosebit de sănătoasă, hrănitoare și de mare ajutor persoanelor anemice. Necesită legume din belșug, verdeață proaspătă și bucăți mari de sfeclă. Se poate opta atât pentru sfeclă proaspătă, cât și pentru sfeclă gata fiartă. Pentru […] vezi rețeta »

Ciorba de salata

Ciorbă de salată

Ciorba de salată se prepară mai cu seamă primăvara, atunci când tarabele din piață sunt pline cu fel de de fel de frunze și verdeață proaspătă. Pentru această ciorbă, veți avea nevoie de două sau trei căpățâni de salată verde sau creață. La fel de bine, se poate face o […] vezi rețeta »

Ciorba de salata verde

Ciorbă de salată verde

Ciorba de salată verde poate fi un preparat dietetic și cât se poate de sănătos, dar la fel de bine poate fi îmbogățită cu lapte și smântână grasă, precum și cu câteva jumări proaspete. Pentru a prepara această ciorbă, veți avea nevoie de 2 căpățâni de salată verde, câteva fire […] vezi rețeta »

Ciorba de rosii

Ciorbă de roșii

Simplă, ieftină și delicioasă, ciorba de roșii se prepară mai ales vara, când roșiile de grădină sunt moi și dulci. Este o ciorbă plină de nutrienți, care se prepară și foarte rapid. Veți avea nevoie de un kilogram de roșii, o ceapă, un morcov, un ardei roșu și puțină albitură […] vezi rețeta »

Ciorba de rosii taraneasca

Ciorbă de roșii țărănească

Când tarabele piețelor sunt pline de roșii dulci și moi, ar fi păcat să nu ne răsfățăm cu o ciorbă de roșii țărănească, colorată, sănătoasă și foarte hrănitoare. Nici măcar nu este un fel de mâncare scump și se prepară rapid. În zilele toride de vară, ciorba de roșii țărănească […] vezi rețeta »

Ciorba de rata

Ciorbă de rață

Ciorba de rață poate fi un preparat mai altfel în regimul nostru alimentar. Cu puțină răbdare, putem pregăti o ciorbă deosebit de sănătoasă și hrănitoare. Carnea de rață fierbe ceva mai greu decât puiul din comerț, dar o oală sub presiune rezolvă această problemă. În plus, ciorbele pregătite în oala […] vezi rețeta »

Ciorba de pui cu taitei

Ciorbă de pui cu tăiței

Ciorba de pui cu tăiței amintește multora de copilărie și de locurile natale. Partea bună este că se gătește ușor, rapid, este un preparat sănătos și tare hrănitor. Se poate folosi carne de pui după preferință, precum aripi, ciocănele, spinare, gât, măruntaie. Se pune carnea la fiert într-o oală cu […] vezi rețeta »

Ciorba de pui cu smantana

Ciorbă de pui cu smântână

Ciorba de pui este hrănitoare și gustoasă, iar dacă este acompaniată și de puțină smântână, cu atât este mai îmbietoare. Se poate servi la cină, atunci când doriți să mâncați ceva ușor și nutritiv, iar copiiilor cu siguranță le va plăcea după orele petrecute la școală. Într-o oală cu 3-4 […] vezi rețeta »

Ciorba de pui cu legume

Ciorbă de pui cu legume

Ciorba de pui cu legume este poate cea mai populară ciorbă de pe mesele românilor. Perfectă pentru zilele reci, nutritivă atunci când suntem răciți sau bolnavi și pe placul celor mici, ciorba de pui știe să își facă loc în regimul nostru alimentar. Pentru a pregăti rapid o ciorbă de […] vezi rețeta »

Ciorba de pui a la grec

Ciorbă de pui a la grec

Atunci când simțiți nevoia să mâncați ceva cald, hrănitor și plin de substanțe nutritive, ciorba de pui a la grec poate fi alegerea ideală. Se poate consuma mai ales de către persoanele răcite, tocmai pentru că în această ciorbă puteți pune cât mai multe legume și verdeață care, fierte la […] vezi rețeta »