Ciorba de zarzavat

Ciorbă de zarzavat

Ciorba de zarzavat se nimerește foarte bine în zilele de post, atunci când ne putem ajuta câtuși de puțin organismul să scape de grăsimi, colesterol și toxine. Putem servi ciorbă de zarzavat și atunci când dorim o cină lejeră. O putem pregăti rapid și în variantă dietetică, punând la fiert […] vezi rețeta »

Ciorba de vitel

Ciorbă de vițel

Ciorba de vițel este hrănitoare, colorată, plină de vitamine și ne permite să ne jucăm cu tot felul de legume. Iar dacă avem o oală sub presiune, ciorba de vițel se pregătește destul de repede. Aproximativ un kilogram de carne de vițel se pune la fiert la foc mic și […] vezi rețeta »

Ciorba de varza

Ciorbă de varză

Ciorba de varză este un preparat ieftin, sănătos și hrănitor, care poate fi servit în zilele de post. Desigur, cei care nu țin post, pot îmbăgăți această ciorbă simplă cu un moț de smântână și câteva bucăți de afumătură. Însă, ciorba de varză de post necesită doar 1 kilogram de […] vezi rețeta »

Ciorba de varza dulce

Ciorbă de varză dulce

Ciorba de varză dulce își face loc în dietele noastre alimentare mai cu seamă în perioada de post. Pregătită la foc mic sau în oala sub presiune, se spune că ne-ar ajuta și să scăpăm de excesul de grăsime din organism. Una peste alta, ciorba de varză dulce se pregătește […] vezi rețeta »

Ciorba de varza cu afumatura

Ciorbă de varză cu afumătură

În zilele reci de toamnă și de iarnă, ce ne poate încălzi mai bine decât o ciorbă de varză cu afumătură delicioasă și hrănitoare? Nici nu trebuie să fie un preparat greu sau plin de grăsime, pentru că putem folosi mușchi afumat sau afumătură cât mai slabă. Se poate opta, […] vezi rețeta »

Ciorba de vacuta taraneasca

Ciorbă de văcuță țărănească

Ciorba de văcuță țărănească suprinde întotdeauna prin aromele sale, prin consistență, dar și prin aspect. Este un fel de mâncare tradițional, îndestulător și plin de vitamine. Iar dacă o pregătim într-o oală sub presiune, vom savura o ciorbă delicioasă în scurt timp. Se pune la fiert carnea de văcuță cu […] vezi rețeta »

Ciorba de vacuta cu smantana

Ciorbă de văcuță cu smântână

Ciorba de văcuță cu smântână, deși necesită un timp mai lung de preparare, aduce cele mai multe laude gospodinelor. Este o mâncare rustică, plină de tot ce-i mai sănătos, îndestulătoare și tare delicioasă. Va necesita carne de văcuță cât mai fragedă, care se fierbe mai ușor, legume din belșug și […] vezi rețeta »

Ciorba de urzici

Ciorbă de urzici

Ciorba de urzici este, fără îndoială, un leac foarte eficient împotriva anemiei de primăvară, așa că un bol de ciorbă fierbinte ne va fi de mare ajutor să căpătăm puteri și să ne curățăm puțin organismul. Pe lângă jumătate de kilogram de urzici opărite și tocate, vom mai avea nevoie […] vezi rețeta »

Ciorba de stevie

Ciorbă de ștevie

Fiind atât de sănătoasă, ștevia trebuie neaparăt introdusă în regimul alimentar pe timp de primăvară, atunci când piețele ne îmbie cu tot felul de frunze și verdeață. La rândul ei, ciorba de ștevie este foarte populară primăvara și nici nu este greu de preparat. Veți avea nevoie de 3-4 legături […] vezi rețeta »

Ciorba de spanac

Ciorbă de spanac

Ciorba de spanac este vedeta dietelor alimentare pe timp de primăvară, întrucât este un preparat ieftin, se gătește rapid, dar mai presus de toate, este foarte sănătos. Pentru a pregăti o ciorbă de spanac gustoasă și plină de substanțe nutritive, vei avea nevoie de aproximativ 500 de grame de spanac […] vezi rețeta »