Ciorba de urzici

Ciorbă de urzici

Ciorba de urzici este, fără îndoială, un leac foarte eficient împotriva anemiei de primăvară, așa că un bol de ciorbă fierbinte ne va fi de mare ajutor să căpătăm puteri și să ne curățăm puțin organismul. Pe lângă jumătate de kilogram de urzici opărite și tocate, vom mai avea nevoie […] vezi rețeta »

Ciorba de stevie

Ciorbă de ștevie

Fiind atât de sănătoasă, ștevia trebuie neaparăt introdusă în regimul alimentar pe timp de primăvară, atunci când piețele ne îmbie cu tot felul de frunze și verdeață. La rândul ei, ciorba de ștevie este foarte populară primăvara și nici nu este greu de preparat. Veți avea nevoie de 3-4 legături […] vezi rețeta »

Ciorba de spanac

Ciorbă de spanac

Ciorba de spanac este vedeta dietelor alimentare pe timp de primăvară, întrucât este un preparat ieftin, se gătește rapid, dar mai presus de toate, este foarte sănătos. Pentru a pregăti o ciorbă de spanac gustoasă și plină de substanțe nutritive, vei avea nevoie de aproximativ 500 de grame de spanac […] vezi rețeta »

Ciorba de sfecla rosie

Ciorbă de sfeclă roșie

Cu toate că ciorba de sfeclă roșie se gătește mai ales în perioada postului, este deosebit de sănătoasă, hrănitoare și de mare ajutor persoanelor anemice. Necesită legume din belșug, verdeață proaspătă și bucăți mari de sfeclă. Se poate opta atât pentru sfeclă proaspătă, cât și pentru sfeclă gata fiartă. Pentru […] vezi rețeta »

Ciorba de salata

Ciorbă de salată

Ciorba de salată se prepară mai cu seamă primăvara, atunci când tarabele din piață sunt pline cu fel de de fel de frunze și verdeață proaspătă. Pentru această ciorbă, veți avea nevoie de două sau trei căpățâni de salată verde sau creață. La fel de bine, se poate face o […] vezi rețeta »

Ciorba de salata verde

Ciorbă de salată verde

Ciorba de salată verde poate fi un preparat dietetic și cât se poate de sănătos, dar la fel de bine poate fi îmbogățită cu lapte și smântână grasă, precum și cu câteva jumări proaspete. Pentru a prepara această ciorbă, veți avea nevoie de 2 căpățâni de salată verde, câteva fire […] vezi rețeta »

Ciorba de rosii

Ciorbă de roșii

Simplă, ieftină și delicioasă, ciorba de roșii se prepară mai ales vara, când roșiile de grădină sunt moi și dulci. Este o ciorbă plină de nutrienți, care se prepară și foarte rapid. Veți avea nevoie de un kilogram de roșii, o ceapă, un morcov, un ardei roșu și puțină albitură […] vezi rețeta »

Ciorba de rosii taraneasca

Ciorbă de roșii țărănească

Când tarabele piețelor sunt pline de roșii dulci și moi, ar fi păcat să nu ne răsfățăm cu o ciorbă de roșii țărănească, colorată, sănătoasă și foarte hrănitoare. Nici măcar nu este un fel de mâncare scump și se prepară rapid. În zilele toride de vară, ciorba de roșii țărănească […] vezi rețeta »

Ciorba de rata

Ciorbă de rață

Ciorba de rață poate fi un preparat mai altfel în regimul nostru alimentar. Cu puțină răbdare, putem pregăti o ciorbă deosebit de sănătoasă și hrănitoare. Carnea de rață fierbe ceva mai greu decât puiul din comerț, dar o oală sub presiune rezolvă această problemă. În plus, ciorbele pregătite în oala […] vezi rețeta »

Ciorba de pui cu taitei

Ciorbă de pui cu tăiței

Ciorba de pui cu tăiței amintește multora de copilărie și de locurile natale. Partea bună este că se gătește ușor, rapid, este un preparat sănătos și tare hrănitor. Se poate folosi carne de pui după preferință, precum aripi, ciocănele, spinare, gât, măruntaie. Se pune carnea la fiert într-o oală cu […] vezi rețeta »