Ciorba de vacuta taraneasca

Ciorbă de văcuță țărănească

Ciorba de văcuță țărănească suprinde întotdeauna prin aromele sale, prin consistență, dar și prin aspect. Este un fel de mâncare tradițional, îndestulător și plin de vitamine. Iar dacă o pregătim într-o oală sub presiune, vom savura o ciorbă delicioasă în scurt timp. Se pune la fiert carnea de văcuță cu […] vezi rețeta »

Ciorba de vacuta cu smantana

Ciorbă de văcuță cu smântână

Ciorba de văcuță cu smântână, deși necesită un timp mai lung de preparare, aduce cele mai multe laude gospodinelor. Este o mâncare rustică, plină de tot ce-i mai sănătos, îndestulătoare și tare delicioasă. Va necesita carne de văcuță cât mai fragedă, care se fierbe mai ușor, legume din belșug și […] vezi rețeta »

Ciorba de urzici

Ciorbă de urzici

Ciorba de urzici este, fără îndoială, un leac foarte eficient împotriva anemiei de primăvară, așa că un bol de ciorbă fierbinte ne va fi de mare ajutor să căpătăm puteri și să ne curățăm puțin organismul. Pe lângă jumătate de kilogram de urzici opărite și tocate, vom mai avea nevoie […] vezi rețeta »

Ciorba de stevie

Ciorbă de ștevie

Fiind atât de sănătoasă, ștevia trebuie neaparăt introdusă în regimul alimentar pe timp de primăvară, atunci când piețele ne îmbie cu tot felul de frunze și verdeață. La rândul ei, ciorba de ștevie este foarte populară primăvara și nici nu este greu de preparat. Veți avea nevoie de 3-4 legături […] vezi rețeta »

Ciorba de spanac

Ciorbă de spanac

Ciorba de spanac este vedeta dietelor alimentare pe timp de primăvară, întrucât este un preparat ieftin, se gătește rapid, dar mai presus de toate, este foarte sănătos. Pentru a pregăti o ciorbă de spanac gustoasă și plină de substanțe nutritive, vei avea nevoie de aproximativ 500 de grame de spanac […] vezi rețeta »

Ciorba de sfecla rosie

Ciorbă de sfeclă roșie

Cu toate că ciorba de sfeclă roșie se gătește mai ales în perioada postului, este deosebit de sănătoasă, hrănitoare și de mare ajutor persoanelor anemice. Necesită legume din belșug, verdeață proaspătă și bucăți mari de sfeclă. Se poate opta atât pentru sfeclă proaspătă, cât și pentru sfeclă gata fiartă. Pentru […] vezi rețeta »

Ciorba de salata

Ciorbă de salată

Ciorba de salată se prepară mai cu seamă primăvara, atunci când tarabele din piață sunt pline cu fel de de fel de frunze și verdeață proaspătă. Pentru această ciorbă, veți avea nevoie de două sau trei căpățâni de salată verde sau creață. La fel de bine, se poate face o […] vezi rețeta »

Ciorba de salata verde

Ciorbă de salată verde

Ciorba de salată verde poate fi un preparat dietetic și cât se poate de sănătos, dar la fel de bine poate fi îmbogățită cu lapte și smântână grasă, precum și cu câteva jumări proaspete. Pentru a prepara această ciorbă, veți avea nevoie de 2 căpățâni de salată verde, câteva fire […] vezi rețeta »

Ciorba de rosii

Ciorbă de roșii

Simplă, ieftină și delicioasă, ciorba de roșii se prepară mai ales vara, când roșiile de grădină sunt moi și dulci. Este o ciorbă plină de nutrienți, care se prepară și foarte rapid. Veți avea nevoie de un kilogram de roșii, o ceapă, un morcov, un ardei roșu și puțină albitură […] vezi rețeta »

Ciorba de rosii taraneasca

Ciorbă de roșii țărănească

Când tarabele piețelor sunt pline de roșii dulci și moi, ar fi păcat să nu ne răsfățăm cu o ciorbă de roșii țărănească, colorată, sănătoasă și foarte hrănitoare. Nici măcar nu este un fel de mâncare scump și se prepară rapid. În zilele toride de vară, ciorba de roșii țărănească […] vezi rețeta »