Ciorba țărănească de porc este cea mai îndestulătoare și spornică ciorbă, și asta pentru ca ne permite să adăugăm legume și verdeață din belșug, iar carnea de porc dă un gust fantastic ciorbei. Se poate folosi cotlet de porc, pulpă sau altă bucată de carne, care se taie în cuburi și se fierbe la foc mediu. Între timp, puteți pregăti legumele. Curățați, spălați și tocați fin o ceapă galbenă, un morcov, un ardei roșu, un ardei galben, o felie de țelină și albitură după preferință. După ce carnea a fiert aproape în întregime, puneți legumele pregătite în oală și lăsați să fiarbă împreună pentru 15-20 de minute, timp în care curățați și tăiați în cuburi potrivite 4 cartofi. Adăugați cartofii peste carne și legume și lasați să fiarbă un sfert de oră. Tot acum puteți adăuga, dacă doriți, câteva păstăi, mazăre, conopidă ruptă în buchețele sau boabe de porumb. După ce au fiert și cartofii, adăugați 5 linguri de bulion, acriți cu borș proaspăt după gust, lăsați să mai clocotească puțin și apoi trageți oala de pe foc. Ciorba țărănească de porc se asezonează cu leuștean și pătrunjel proaspăt din belșug.
Sursă foto – https://www.thebossykitchen.com