Ciorbă rădăuțeană cu piept de pui

Ciorba rădăuțeană cu piept de pui reușește de fiecare dată să surprindă prin aromele sale îmbietoare. Este și mai ușoară decât clasica ciorbă de burtă și, în plus, însumează vitamine considerabile. Pentru această rețetă veți avea nevoie, desigur, de un piept de pui sau doi, în funcție de câte persoane sunt la masă. Recomandăm să fierbeți prima dată pieptul de pui și apoi să adăugați legumele în loc să le fierbeți împreună. Legume puteți pune după bunul plac, dar gust tare bun dau morcovii, ceapa, ardeii grași, țelina și alte albituri. Mai întâi puneți un piept de pui întreg la fiert și curățați apa în caz că se formează puțină spumă. Când pieptul poate fi străpuns ușor cu o furculiță, adăugați în oală toate legumele întregi, spălate și curățate, și lăsați să fiarbă jumătate de oră sau până când legumele sunt moi, dar nu sfărâmicioase. Urmează să scoateți pieptul de pui și legumele pe un platou și să le tăiați după bunul plac. Zeama din oală va fi dreasă cu ingredientele cheie ale ciorbei rădăuțene. Într-un bol amestecați 3 gălbenușuri de ou cu o lingură de făină și 400 ml de smântână. Diluați compoziția cu zeamă și apoi turnați tot amestecul în oală. Tot acum puneți în oală pieptul de pui și legumele tăiate, gustați de sare și piper și asezonați cu trei căței de usturoi pisați. Din acest moment, mai țineți oala pe foc cel mult trei minute. Ciorba rădăuțeană cu piept de pui poate fi asezonată direct în oală cu 4-5 linguri de oțet sau fiecare își va pune în farfurie oțet după gust.

Sursă foto – http://www.partial-ingredients.com

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*