Ciorbă de vițel

Ciorba de vițel este hrănitoare, colorată, plină de vitamine și ne permite să ne jucăm cu tot felul de legume. Iar dacă avem o oală sub presiune, ciorba de vițel se pregătește destul de repede. Aproximativ un kilogram de carne de vițel se pune la fiert la foc mic și se îndepărtează spuma de câte ori este nevoie. Între timp, ne ocupăm de legume, așa că vom curăța,spăla și tăia după preferințe o ceapă, un morcov, un ardei roșu, o rădăcină mică de țelină, o rădăcină de pătrunjel și un păstârnac. Ciorba de vițel mai  poate să conțină și buchețele de conopidă, mazăre, păstăi și boabe de porumb. După ce carnea de vițel nu mai produce spumă, adăugăm legumele și le lăsăm să fiarbă cam 20-30 de minute. Cei care doresc, pot adăuga și cartofi, prelungind astfel timpul de gătire cu încă 20 de minute. Ciorba de vițel capătă gust și mai bun dacă adăugăm câteva linguri de bulion și o acrim cu borș proaspăt. După ce mai dă câteva clocote, o gustăm de sare și piper, stingem focul și o asezonăm cu verdeață.

Sursă foto – http://homecookinginmontana.blogspot.com

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*