Ciorbă de varză

Ciorba de varză este un preparat ieftin, sănătos și hrănitor, care poate fi servit în zilele de post. Desigur, cei care nu țin post, pot îmbăgăți această ciorbă simplă cu un moț de smântână și câteva bucăți de afumătură. Însă, ciorba de varză de post necesită doar 1 kilogram de varză dulce, o ceapă, doi morcovi, un ardei roșu, o legătură de mărar, câteva linguri de ulei, 250 de ml de bulion/roșii în suc propriu/suc de roșii bio, sare, piper și apă. Varza se curăță de primele foi și de cotor, apoi se toacă fideluță. Toate legumele se curăță, se spală și se taie cuburi. În oala în care vom face ciorba de varză, turnăm câteva linguri de ulei și punem la călit legumele. După ce legumele s-au înmuiat, turnăm peste ele 2-3 litri de apă fierbinte și tot acum adăugăm și varza tocată. Vom fierbe ciorba aproximativ jumătate de oră, după care adăugăm în oală bulionul, sucul de roșii sau roșiile în suc propriu, și mai lăsam la fiert zece minute. Stingem focul la oală și aromatizăm ciorba de varză cu mărar proaspăt tocat mărunt.

Sursă foto – http://cabbage-soup-diet.purzuit.com

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*